Back to top

Egy belga snackgyártó vásárolta meg a bajai hűtőházat

A bajai hűtőháznak, amelynek gyorsfagyasztott termékeihez köthető a halálos áldozatokkal is járó európai lisztéria-botrány, gazdát cserélt: a belga Roger & Roger snackgyártó vállalat vette meg, mely burgonya- és kukoricacsipszeiről ismert Nyugat-Európában.

A Greenyard már május közepén bejelentette, hogy zajlanak az átadás-átvételi munkálatok az üzemben, azonban a vevő kilétét akkor még nem hozták nyilvánosságra.

„Örömmel vesszük, hogy a Roger & Roger, egy társadalmilag felelős vállalat veszi át a Magyarországon lévő hűtőházunkat” - mondta el az adás-vétellel kapcsolatban Charles-Henri Deprez, a Greenyard Frozen vezérigazgatója.

A nyugaton főként burgonyaszirmairól és kukorica alapú snackjeiről ismert cég úgy döntött, hogy Kelet- és Közép-Európa felé nyit. Az új tulajdonos a megállapodás értelmében az ott dolgozókat is átveszi.

„A magyar gazdák ismeretei és tapasztalatai, valamint a hűtőházban dolgozók szaktudása és motiváltsága meggyőzött minket arról, hogy vegyük át az egységet a Greenyardtól.” mondta Yves de Vinck, a Roger & Roger vezérigazgatója. „A következő hónapokban több információval fogunk szolgálni arról, hogy mik a jövőbeni terveink, és hogy milyen beruházásokat tervezünk megvalósítani.”

Forrás: 
esmmagazin.com

Népszerű agrárszaklapok

Ezeket olvasta már?

Csakis vegyszermentes

A Coop Italia élelmiszeráruház-lánc kampányt indított a növényvédős-szermaradványok ellen, és mostantól kizárólag szermaradék-mentes zöldséget és gyümölcsöt árusít saját márkája alatt. Május végétől már csak teljesen „mentes” zöldséget és gyümölcsöt forgalmaz mintegy 1100 üzletében.

A kávé lehet az elhízás elleni harc kulcsa

A Nottinghami Egyetem tudósai felfedezték, hogy a kávé képes stimulálni az energiaégetésben szerepet játszó barna zsírszövetet, ami kulcsfontosságú lehet az elhízás és a cukorbetegség elleni harcban.

Az EB szerint nincs bizonyíték a kelet-nyugati kettős élelmiszer-minőségre

Nincsenek bizonyítékok arra, hogy kelet-nyugati megosztottság alakult volna ki az élelmiszeripari termékek minőségében, az eltérő összetételű, de azonos vagy hasonló csomagolású áruk előfordulása nem mutat egyértelmű területi mintázatot - írta hétfői jelentésében az Európai Bizottság.

Főleg kávé és tea tekintetében vagyunk márkahűek

A 8%-os világátlaggal szemben kétszer olyan márkahűek a magyarok: 15 százalékuk ragaszkodik a megszokott termékekhez. Ugyanakkor több mint egynegyedük nyitottabban áll a korábban nem próbált termékek/márkák vásárlásához, mint öt évvel korábban, derül ki a Nielsen piackutató globális, 2019-ben 30.000 fő bevonásával 64 országban végzett online kutatásából.

Marad az orosz élelmiszer-embargó

Vlagyimir Putyin orosz elnök jövő év végig meghosszabbította az Oroszországot szankciókkal sújtó országokra, egyebek között az Európai Unió tagállamaira vonatkozó élelmiszer-behozatali embargót hétfőn aláírt rendeletében.

Magyarország egyik fő gazdasági potenciálja az agrárium és az élelmiszeripar

A mezőgazdasági és élelmiszeripari termékek külkereskedelme évről évre nagymértékben hozzájárul a nemzetgazdaság pozitív egyenlegéhez, ezért makrogazdasági jelentősége meghatározó - mondta Nagy István agrárminiszter a külgazdasági attasék éves értekezletén, Budapesten.

Késéssel indul a dinnyeszezon

A görögdinnyeszüret a hét végén, a jövő hét elején kezdődhet, így július elejére várható nagyobb mennyiségű magyar dinnye a piacokra - ismerteti a hétfői Világgazdaság.

Magyar termelők meggyét kóstolhatjuk

A magyar meggy kiváló ízét, pozitív élettani hatásait sokan ismerik, de a termelők szerint még nem elegen. Éppen ezért egy ingyenes meggykóstoltatási akció keretén belül népszerűsítik ezt a fantasztikus gyümölcsünket június 25. és 27. között 25 helyszínen, 20 vidéki városban.

Kurkuma mint lábfrissítő?

Évezredek óta ismert a kurkuma fűszernövény gyógyhatása, amit Indiában, Kínában és Indonéziában termesztenek nagyobb mennyiségben. Még a fáradt lábakat is felfrisíti.

Szépek és egészségesek, ezek a legkedveltebb ehető virágok

Egyes virágok nem csak lenyűgöző látványt nyújtanak, de még az egészségünkről is gondoskodnak. Kiváló antioxidánsok vagy gyulladásgátlók. Tálalhatjuk őket sütve-főzve, de akár nyersen is fogyaszthatóak.