0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2024. április 17.

Tovább erősödnek a magyar-mexikói agrárkapcsolatok

Együttműködési szándéknyilatkozatot írt alá Nagy István agrárminiszter és Víctor Villalobos Arámbula mexikói mezőgazdasági és vidékfejlesztési miniszter Mexikóvárosban. A cél, hogy szorosabbra fűzzék a két ország közötti együttműködést, a mezőgazdaság, az állattenyésztés, a vidékfejlesztés, a halászat és az akvakultúra területén.

Nagy István kiemelte, hogy a megállapodás lehetővé teszi a közös munkát egyes konkrét programok kidolgozásában, illetve különböző műszaki és tudományos projektek megvalósításában.

A dokumentum továbbá megteremti a koordinált együttműködés alapjait az információcsere, a képzés és a bevált gyakorlatok terén.

Nagy István és Víctor Villalobos egyetértettek abban, hogy Magyarország és Mexikó között a kétoldalú kapcsolatok tovább erősödhetnek az akvakultúra terén zajló közös akciókkal, az éghajlatváltozás fenntartható növénytermesztési rendszerekre gyakorolt hatásainak kezelésével, a haszonnövények genetikai nemesítésével, illetve a technikai ismeretek és szakértők cseréjével.

A magyar agrárminiszter emellett a kölcsönös szakértői egyeztetéseknek, az együttműködési témák azonosításának, valamint az üzleti látogatások ösztönzésének szükségességét is hangsúlyozta a mezőgazdasági termékek kereskedelmi  promóciója érdekében.

Forrás: AM Sajtóiroda