0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2024. április 14.

Már beadhatók a kérelmek a szőlők növényvédelmi támogatására

Március 1-jétől a hónap végéig igényelhető hozzájárulás a szőlőültetvényeken megvalósuló növényegészségügyi munkákhoz. A támogatás célja a szőlő aranyszínű sárgaságát okozó betegség kórokozója (amerikai szőlőkabóca) elleni növényvédőszeres védekezés.

A szőlőültetvényeken megvalósuló növényegészségügyi védekezés támogatásáról szóló 9/2016. (II. 15.) FM rendelet alapján a szőlőtermelő 2020. március 1. és március 31. között támogatási kérelmet nyújthat be a Magyar Államkincstárhoz azért, hogy a védekezési időszakban a szőlőültetvényén kijuttatott (kabóca elleni) növényvédőszer vételárához vissza nem térítendő támogatást kaphasson.

A támogatás mértéke a növényvédőszer vételárának 75 százaléka. Abban az esetben, ha a növényvédő szert a gépi bérmunka-szolgáltatást végző vásárolja meg és juttatja ki, a szolgáltatás ellenértékének 75%-a igényelhető. A támogatás összege hektáronként legfeljebb 12 000 Ft lehet, és szőlőtermelőnként nem haladhatja meg a 240 000 forintot.

A támogatási kérelmet kizárólag postai úton lehet benyújtani a Magyar Államkincstár Piaci és Nemzeti Támogatások Főosztálya 1476 Budapest, Pf. 407. címre. Részletek, űrlapok a 7/2020. (II. 7.) számú Kincstár Közleményben.

Forrás: www.mvh.allamkincstar.gov.hu/tamogatasok