0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2024. március 19.

Konzervadomány a rászorulóknak

Az országban rengeteg családnak kell nap mint nap nélkülöznie, és helyzetük a járvány hatására tovább romlott. A Magyar Vöröskereszt munkatársai éjjel-nappal azon dolgoznak, hogy a nehéz helyzetben lévő családokat élelemmel és ruhákkal lássák el, a Bonduelle eddig összesen 100 ezer adag konzervet ajánlott fel.

A  járványügyi helyzet mindannyiunkat összefogásra sarkall, vállalatok és magánemberek egyaránt átgondolják, miben tudnák segíteni a közösséget. A Magyar Vöröskereszt munkatársai és önkéntesei számára a szociális ellátás biztosítása a mindennapi feladatok része, most azonban nekik is még több segítségre van szükségük. A piacvezető hazai konzerv- és fagyasztott zöldségforgalmazó cég olyan termékekkel támogatja az alapítványt, ezáltal pedig a vidéki családokat, amelyek bármely háztartásban jól jönnek, ráadásul vitamintartalmuk és tápértékük kiemelten magas.

A Magyar Vöröskereszt a Bonduelle-lel még tavaly novemberben kötött szerződést a kereskedelmi forgalomba nem került, de kiváló minőségű zöldségkonzervek átvételére.

Az adományt szociális segélyezésre, ifjúsági programok támogatására és katasztrófák esetére ajánlotta fel a cég.

Akkor még nem is sejtették, hogy milyen hamar szükség lesz a katasztrófa-segélyre. A koronavírus miatt nehéz helyzetbe került családok támogatásának keretében a Bonduelle adományai eddig Bács-Kiskun, Csongrád, Baranya, Tolna, Somogy, Veszprém, Zala, Vas, Komárom-Esztergom és Fejér megyébe jutottak el, és szervezik a további szállításokat Borsod, Heves, Nógrád és Szabolcs megyébe is.

A konzervek főként lakossági élelmiszer csomagok részeként kerültek a rászoruló családokhoz, emellett a Családok Átmeneti Otthonaiban élők és Magyar Vöröskereszt hajléktalanellátó intézményeiben lakók egészségesebb étkezéséhez járultak hozzá, árulta el Török Diána, a Magyar Vöröskereszt vállalati kapcsolatokért és adományozásért felelős szakmai vezetője.

A feldolgozó reméli, hogy kukorica-, bab- és borsókonzervek számtalan tápláló fogáshoz  alapanyagául szolgálnak, a rászoruló családok asztalára pedig ezáltal több olyan étel kerülhet, amelyek támogatják a gyermekek fejlődését és a felnőttek egészséges életmódját, mondta Szirbek András, a Bonduelle Central Europe magyarországi marketing igazgatója.

A Bonduelle a helyzet enyhülése után sem hagy fel a rászorulók támogatásával, továbbra is folytatja majd adományozó tevékenységét.

További híreket „koronavírus” témakörben, ide kattintva olvashat tematikus oldalunkon.

Forrás: WEO Media/Bonduelle közlemény