Back to top

Konzervadomány a rászorulóknak

Az országban rengeteg családnak kell nap mint nap nélkülöznie, és helyzetük a járvány hatására tovább romlott. A Magyar Vöröskereszt munkatársai éjjel-nappal azon dolgoznak, hogy a nehéz helyzetben lévő családokat élelemmel és ruhákkal lássák el, a Bonduelle eddig összesen 100 ezer adag konzervet ajánlott fel.

A  járványügyi helyzet mindannyiunkat összefogásra sarkall, vállalatok és magánemberek egyaránt átgondolják, miben tudnák segíteni a közösséget. A Magyar Vöröskereszt munkatársai és önkéntesei számára a szociális ellátás biztosítása a mindennapi feladatok része, most azonban nekik is még több segítségre van szükségük. A piacvezető hazai konzerv- és fagyasztott zöldségforgalmazó cég olyan termékekkel támogatja az alapítványt, ezáltal pedig a vidéki családokat, amelyek bármely háztartásban jól jönnek, ráadásul vitamintartalmuk és tápértékük kiemelten magas.

A Magyar Vöröskereszt a Bonduelle-lel még tavaly novemberben kötött szerződést a kereskedelmi forgalomba nem került, de kiváló minőségű zöldségkonzervek átvételére.

Az adományt szociális segélyezésre, ifjúsági programok támogatására és katasztrófák esetére ajánlotta fel a cég.

Akkor még nem is sejtették, hogy milyen hamar szükség lesz a katasztrófa-segélyre. A koronavírus miatt nehéz helyzetbe került családok támogatásának keretében a Bonduelle adományai eddig Bács-Kiskun, Csongrád, Baranya, Tolna, Somogy, Veszprém, Zala, Vas, Komárom-Esztergom és Fejér megyébe jutottak el, és szervezik a további szállításokat Borsod, Heves, Nógrád és Szabolcs megyébe is.

A konzervek főként lakossági élelmiszer csomagok részeként kerültek a rászoruló családokhoz, emellett a Családok Átmeneti Otthonaiban élők és Magyar Vöröskereszt hajléktalanellátó intézményeiben lakók egészségesebb étkezéséhez járultak hozzá, árulta el Török Diána, a Magyar Vöröskereszt vállalati kapcsolatokért és adományozásért felelős szakmai vezetője.

A feldolgozó reméli, hogy kukorica-, bab- és borsókonzervek számtalan tápláló fogáshoz  alapanyagául szolgálnak, a rászoruló családok asztalára pedig ezáltal több olyan étel kerülhet, amelyek támogatják a gyermekek fejlődését és a felnőttek egészséges életmódját, mondta Szirbek András, a Bonduelle Central Europe magyarországi marketing igazgatója.

A Bonduelle a helyzet enyhülése után sem hagy fel a rászorulók támogatásával, továbbra is folytatja majd adományozó tevékenységét.

További híreket "koronavírus" témakörben, ide kattintva olvashat tematikus oldalunkon.

Forrás: 
WEO Media/Bonduelle közlemény

Népszerű agrárszaklapok

Ezeket olvasta már?

Drágán adom a tojást

A fogyasztónak az az érdeke, hogy minőségi élelmiszert vehessen, a gazdálkodónak, hogy megéljen. A fogyasztó nem buta, csak tájékozatlan. Ezzel van dolga a kis, közepes, nagy, háztáji, mindenféle gazdáknak. Tájékoztatni kell a fogyasztót, megmutatni, mennyi munka van a gazdaságainkban, és mennyi érték!

Finom és praktikus: a tészta

Amellett, hogy finom, rendkívül praktikus alapanyag. Ha megéhezne valaki, a háziasszonynak csak be kell nyúlnia érte a szekrénybe, hogy percek alatt megfőzze, ízesítse, és máris fogyasztható. Csakhogy szerintem egyáltalán nem mindegy, hogy milyen tésztáról van szó – fogalmazott Németh Istvánné, aki a Vas megyei Répcevisen készít száraztésztát.

„Repohár”-felmérés

Úgy véli a BKIK és a Zöld Követ Egyesület, hogy a rendezvényeken és szabadtéri vendéglátóegységekben néhány éve elterjedt „repoharak” újraszabályozására van szükség, hogy a rendszer betöltse a szerepét. Aki egyetért ezzel, annak érdemes kitöltenie a témában indult kérdőívet.

A "pszichobiotikus" élelmiszerek fogyasztása csökkentheti a stresszt és javíthatja az alvást

Vannak olyan ételek, amelyek negatívan befolyásolhatják az alvást, más ételeket pedig stresszhelyzetben érdemes kerülni. Ezzel szemben egy új tanulmány szerint a "pszichobiotikus étrend" fogyasztása nemcsak a stresszt csökkentheti, hanem segíthet abban is, hogy jobban aludjunk.

Focisztárok, mint étterem tulajdonosok

A focisták nem csak a labdáért rajonganak, sokak a gasztronómia szerelmesei is. A katari labdarúgó-világbajnokság néhány sztárja étterem tulajdonosként is híressé vált.

A lezárások miatt nem jön a kínai fokhagyma

Több mint tíz évig töretlenül nőtt a Kínából exportált fokhagyma mennyisége, a csúcsot a pandémia első évében érte el. Azóta azonban a folyamatos lezárások miatt mindig van valami gond a szállítással; pedig a minőség most jobb, mint szokott.

Páccal fűszerezni nem csak a nyári grillezéskor érdemes!

A fűszeres pácok alkalmazása ízesítésre szolgál, emellett tartósíthat és mindenképpen élvezeti értéket növelő konyhatechnikai eljárás.

Növénynemesítők találkozója

Emléknappal ünnepelte meg a Növénynemesítők Egyesülete azt a korszakos jelentőségű, első magyar növénynemesítési könyvet, amelyet éppen 200 évvel ezelőtt adtak ki. A jeles alkalmat konferenciával is egybekötötték, ahol a magyar növénynemesítés kiváló professzorai ismertették az szántóföldi és kertészeti növénynemesítés kutatás-fejlesztésének és oktatásának helyzetét és kihívásait.

A szerb sljivovica is felkerült az UNESCO szellemi világörökségi listájára

A tölgyhordóban érlelt szilvapárlat, a sljivovica csütörtökön felkerült az ENSZ Nevelésügyi, Tudományos és Kulturális Szervezetének (UNESCO) szellemi világörökségi listájára.

Zöldség- és gyümölcstermelői szervezetek támogatása

Az alábbiakban a zöldség-gyümölcs termelői szervezetek támogatására vonatkozó új elemeket tekintjük át az Európai Unió 2023-2027 közötti Közös Agrárpolitikájában. A jelen és a jövő az innováción és a technológiai fejlődésen túl az elismert termelői szervezetek által benyújtott, a felelős hatóság által elfogadott operatív programokban szereplő, az ágazati célkitűzéseket szolgáló tevékenységek végrehajtása nyomán alakul.