Back to top

Konzervadomány a rászorulóknak

Az országban rengeteg családnak kell nap mint nap nélkülöznie, és helyzetük a járvány hatására tovább romlott. A Magyar Vöröskereszt munkatársai éjjel-nappal azon dolgoznak, hogy a nehéz helyzetben lévő családokat élelemmel és ruhákkal lássák el, a Bonduelle eddig összesen 100 ezer adag konzervet ajánlott fel.

A  járványügyi helyzet mindannyiunkat összefogásra sarkall, vállalatok és magánemberek egyaránt átgondolják, miben tudnák segíteni a közösséget. A Magyar Vöröskereszt munkatársai és önkéntesei számára a szociális ellátás biztosítása a mindennapi feladatok része, most azonban nekik is még több segítségre van szükségük. A piacvezető hazai konzerv- és fagyasztott zöldségforgalmazó cég olyan termékekkel támogatja az alapítványt, ezáltal pedig a vidéki családokat, amelyek bármely háztartásban jól jönnek, ráadásul vitamintartalmuk és tápértékük kiemelten magas.

A Magyar Vöröskereszt a Bonduelle-lel még tavaly novemberben kötött szerződést a kereskedelmi forgalomba nem került, de kiváló minőségű zöldségkonzervek átvételére.

Az adományt szociális segélyezésre, ifjúsági programok támogatására és katasztrófák esetére ajánlotta fel a cég.

Akkor még nem is sejtették, hogy milyen hamar szükség lesz a katasztrófa-segélyre. A koronavírus miatt nehéz helyzetbe került családok támogatásának keretében a Bonduelle adományai eddig Bács-Kiskun, Csongrád, Baranya, Tolna, Somogy, Veszprém, Zala, Vas, Komárom-Esztergom és Fejér megyébe jutottak el, és szervezik a további szállításokat Borsod, Heves, Nógrád és Szabolcs megyébe is.

A konzervek főként lakossági élelmiszer csomagok részeként kerültek a rászoruló családokhoz, emellett a Családok Átmeneti Otthonaiban élők és Magyar Vöröskereszt hajléktalanellátó intézményeiben lakók egészségesebb étkezéséhez járultak hozzá, árulta el Török Diána, a Magyar Vöröskereszt vállalati kapcsolatokért és adományozásért felelős szakmai vezetője.

A feldolgozó reméli, hogy kukorica-, bab- és borsókonzervek számtalan tápláló fogáshoz  alapanyagául szolgálnak, a rászoruló családok asztalára pedig ezáltal több olyan étel kerülhet, amelyek támogatják a gyermekek fejlődését és a felnőttek egészséges életmódját, mondta Szirbek András, a Bonduelle Central Europe magyarországi marketing igazgatója.

A Bonduelle a helyzet enyhülése után sem hagy fel a rászorulók támogatásával, továbbra is folytatja majd adományozó tevékenységét.

További híreket "koronavírus" témakörben, ide kattintva olvashat tematikus oldalunkon.

Forrás: 
WEO Media/Bonduelle közlemény

Népszerű agrárszaklapok

Ezeket olvasta már?

Málna és különleges bogyósok

Hagyományos bogyósgyümölcseink mellett megjelennek hazánkban olyan fajok is, amelyek különleges igényeik miatt speciális felkészültséget vagy szerencsés termőhelyet igényelnek, esetleg eddig szinte ismeretlenek voltak.

Fűszernövények: Réspiacból versenypiac

A mintegy nyolcvan éve levélzöldségek és fűszernövények termesztésére és forgalmazására szakosodott Steinki családi vállalkozást immár a negyedik generáció irányítja.

Miniuborka négy hektáron

A Bécs Donaustadt nevű városrészében található Gartenbau Flicker GmbH Ausztria legnagyobb mini­uborka-termesztője, összesen 42 ezer négyzetméter üvegházi felületen szednek miniuborkát, snack­uborkát és egyéb uborkakülönlegességeket.

Laboratóriumi szalonna vöröshús-allergiára?

Gyógyhatású szalonna? Nem feltétlenül disznóság. Ugyanaz a laboratórium, ahol genetikailag módosított sertést állítottak elő emberi transzplantációra szánt szervekhez, váratlanul előlépett sertéstermék-szállítóvá olyanok számára, akik egy különleges, kullancs okozta vöröshús-allergiától szenvednek. Máris sok betegen tesztelték a laboratóriumban előállított exkluzív szalonnát.

Bükki konyha extrákkal

Bekénypuszta kincses szigetként bújik meg az erdő mélyén. Kisgyőrből erdészeti magánúton hosszan kanyarogva érjük el az ökoházat, melyet a Turisztikai Látogatóközponttal 2014-ben hozott létre az ÉSZAKERDŐ Zrt. Délbükki Erdészeti Igazgatósága a Bükk-alja egyik legszebb vidékén. Csend, nyugalom, friss levegő, festői szépségű táj, kiemelkedő szolgáltatás, színvonalas étkezés, mini tanösvény. Kell ennél jobb fogadtatás?

Hat különleges élelmiszer, mely népszerűbbé válhat a bolygó felmelegedésével

Akárhogy is nézzük, az éghajlatváltozás befolyásolja azt, hogy mit eszünk a jövőben. Ma világszerte mindössze 13 növény adja az emberek energia bevitelének 80 százalékát, és kalóriáink mintegy felét búzából, kukoricából és rizsből nyerjük.

Műholdas segítség aszálykárok enyhítésére

A Combit Számítástechnikai Zrt., az Óbudai Egyetem és a Széchenyi István Egyetem által alkotott konzorcium 756,55 millió forintos európai uniós támogatást nyert az aszálykárok enyhítését célzó fejlesztésre műhold segítségével.

Az USA 2,5 milliárd dollárt különít el a globális gabonaellátás biztosítására

Az Egyesült Államok elkülönít 2,5 milliárd dollárt az ukrajnai háború miatt veszélyeztetett globális gabonaellátás biztosítására - jelentette be Tom Vilsack amerikai mezőgazdasági miniszter május közepén Varsóban.

A Rumour by Rácz Jenő nyerte az Év étterme díjat

A budapesti Rumour by Rácz Jenő nyerte a magyarországi gasztronómia egyik legjelentősebb elismeréseként számon tartott Audi - Dining Guide Év étterme díjat a hétfő este Budapesten megtartott díjátadón.

Vajdaságban idejében befejezték a tavaszi vetést

Jó hír, hogy a száraz időjárásnak köszönhetően idén időben sikerült elvégezni a tavaszi vetést a Vajdaságban és egész Szerbiában. A kukorica, a szója, a napraforgó és a cukorrépa szépen kikelt, és egyelőre nem szomjaznak. Rossz hír viszont, hogy az intenzív fejlődésben lévő őszi kalászosok és a virágzó repcevetések már hiányolják a nedvességet, a talaj alsó rétegeiből ugyanis hiányzik a víz. Másrészt az ukrajnai háború miatt nem tudni, mit hoz a holnap.