Back to top

Virtuális kiállítássá válik az idei Macfrut

Májusban szokták megrendezni az egyik legnagyobb zöldség-gyümölcs szakkiállítást Olaszországban. A Macfrut az idén már a 37 rendezvény lett volna, ha nem lép közbe az új koronavírus. A Rimini Expo Centerben készülődő eseményt le kellett fújni, de nem véglegesen: szeptemberben kerül sorra a Macfrut Digital.

Szeptember 8-10. közt saját számítógépükről látogathatják a szakkiállítást az érdeklődők a Natlive platform jóvoltából. Eladók és vásárlók találkozhatnak ily módon az egész világról, ami új kereskedelmi csatornákat nyithat meg és egyedülálló rendezvénnyé teszi az idei Macfrutot.

Olaszország vezető szerepet tölt be a zöldség-gyümölcs ágazatban, amit minden erejükkel igyekeznek is megőrizni. A modern technológiának köszönhetően új módszert vezetnek be a kereskedelmi kapcsolatok fenntartására és bővítésére.

Fotó: Macfrut
Ennek köszönhetően az idei Macfrut teljesen digitális virtuális piac lesz, és bár nem helyettesítheti tökéletesen a személyes jelenlétet, a szektor minden résztvevőjének lehetőséget ad a kapcsolatfelvételre.

A digitális kiállítás előnye, hogy hatékony, hiszen PC-n, tableten vagy okostelefonon bárhonnan fölkereshető. Egyszerűen használható, ugyanis olyan platformot használ, amit a “digitális írástudatlanok” is képesek használni, ráadásul olcsó is, mert a látogatóknak ingyenes és nem kell utazni a fölkereséséhez. A kiállítók ezer euróért vehetnek részt az eseményen, amibe beletartozik egy digitális brosúra, egy videoelőadás, élő streamingkapcsolat a kétoldalú tárgyalásokra és egy naptár a kereskedelmi tárgyalásokhoz.

A Macfrut Digital két részből áll, az egyik a kiállítás (Exhibition), a másik a fórum (Forum).

A belépéshez regisztrálni kell a macfrutdigital.com oldalon, majd belépve egy interaktív digitális térkép jelenik meg a “standokkal”. A regisztráció és a belépés ingyenes.

Streaming kétoldalú kapcsolatban lehet tárgyalni a kiállítókkal, illetve megtekinteni a digitális brosúrájukat. A szervezők ráadásul több mint 500 profi vásárlót is meghívtak a szokásoknak megfelelően.

További érdekesség a technológiai fórum is, ahol az ágazat műszaki újdonságait mutatják be, előadások hangzanak el a kertészet, a növényházi termesztés és az öntözés legújabb innovációiról, valamint külön biostimulátor fórumot is rendeznek.

További híreket "koronavírus" témakörben, ide kattintva olvashat tematikus oldalunkon.

Forrás: 
magyarmezogazdasag.hu/Macfrut

Népszerű agrárszaklapok

Ezeket olvasta már?

Málna és különleges bogyósok

Hagyományos bogyósgyümölcseink mellett megjelennek hazánkban olyan fajok is, amelyek különleges igényeik miatt speciális felkészültséget vagy szerencsés termőhelyet igényelnek, esetleg eddig szinte ismeretlenek voltak.

Fűszernövények: Réspiacból versenypiac

A mintegy nyolcvan éve levélzöldségek és fűszernövények termesztésére és forgalmazására szakosodott Steinki családi vállalkozást immár a negyedik generáció irányítja.

Miniuborka négy hektáron

A Bécs Donaustadt nevű városrészében található Gartenbau Flicker GmbH Ausztria legnagyobb mini­uborka-termesztője, összesen 42 ezer négyzetméter üvegházi felületen szednek miniuborkát, snack­uborkát és egyéb uborkakülönlegességeket.

Túlsúlyos Európa

Olaszország egyike azoknak az országoknak, amelyek híressé tették az egészséges és könnyű mediterrán étrendet. Egy nemrégiben készült tanulmány azonban kimutatta, hogy az olaszok fele elhízással vagy túlsúllyal küzd. Nem jobb a helyzet a többi mediterrán országban sem.

Akvapóniával kombinált mikrozöldek - különleges magyar kutatás

A Veresi Paradicsom Kft. konzorciumi vezetésével csaknem 1,2 milliárd forint összköltségű kutatás indult különleges kertészeti és akvakultúrás termékek előállítására speciális fényforrások alkalmazásával.

Magas kikötői díjak akadályozzák az ukrán gabonaexportot

A kikötői díjak gyors és indokolatlan emelkedésével szembesülnek a dunai kikötőkre szoruló ukrán gabonaexportőrök, miután az ország fekete-tengeri kikötőit Oroszország blokád alá vonta, jelentette be május elején az ukrán belügyminisztérium.

Az idén végre lesz hazai kajszi- és őszibarack

A legtöbb nyári gyümölcsből valamivel jobb termés várható, mint az elmúlt két évben, és jó hír, hogy a tavalyi és a tavalyelőtti hiány után az idén lesz hazai kajszi- és őszibarack, emellett a meggy, cseresznye, szilva is elegendő lesz - írta a Világgazdaság.

Figyelem! Hamarosan már nem használhatjuk a következő növényvédő szereket

Az uniós növényvédőszer-hatóanyag felülvizsgálatok során számos készítmény engedélyét megvonták. Átmeneti időszak vonatkozik a meglévő készletek forgalmazására, majd a termelőknél a használatára. Június elsejétől számos készítményt nem használhatunk.

Az USA 2,5 milliárd dollárt különít el a globális gabonaellátás biztosítására

Az Egyesült Államok elkülönít 2,5 milliárd dollárt az ukrajnai háború miatt veszélyeztetett globális gabonaellátás biztosítására - jelentette be Tom Vilsack amerikai mezőgazdasági miniszter május közepén Varsóban.

A háború próbatétel elé állítja az agráriumot

Az agrár- és élelmiszer-gazdaság versenyképességének erősítésére átfogó fejlesztési javaslatcsomagot készít elő a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) a május 20-i kamarai választásokat követő időszakra - mondta el a Magyar Nemzetnek Győrffy Balázs. A kamara elnöke arról is beszélt, hogy az orosz-ukrán háború korábban nem látott próbatétel elé állította a termelőket.