Back to top

Virtuális kiállítássá válik az idei Macfrut

Májusban szokták megrendezni az egyik legnagyobb zöldség-gyümölcs szakkiállítást Olaszországban. A Macfrut az idén már a 37 rendezvény lett volna, ha nem lép közbe az új koronavírus. A Rimini Expo Centerben készülődő eseményt le kellett fújni, de nem véglegesen: szeptemberben kerül sorra a Macfrut Digital.

Szeptember 8-10. közt saját számítógépükről látogathatják a szakkiállítást az érdeklődők a Natlive platform jóvoltából. Eladók és vásárlók találkozhatnak ily módon az egész világról, ami új kereskedelmi csatornákat nyithat meg és egyedülálló rendezvénnyé teszi az idei Macfrutot.

Olaszország vezető szerepet tölt be a zöldség-gyümölcs ágazatban, amit minden erejükkel igyekeznek is megőrizni. A modern technológiának köszönhetően új módszert vezetnek be a kereskedelmi kapcsolatok fenntartására és bővítésére.

Fotó: Macfrut
Ennek köszönhetően az idei Macfrut teljesen digitális virtuális piac lesz, és bár nem helyettesítheti tökéletesen a személyes jelenlétet, a szektor minden résztvevőjének lehetőséget ad a kapcsolatfelvételre.

A digitális kiállítás előnye, hogy hatékony, hiszen PC-n, tableten vagy okostelefonon bárhonnan fölkereshető. Egyszerűen használható, ugyanis olyan platformot használ, amit a “digitális írástudatlanok” is képesek használni, ráadásul olcsó is, mert a látogatóknak ingyenes és nem kell utazni a fölkereséséhez. A kiállítók ezer euróért vehetnek részt az eseményen, amibe beletartozik egy digitális brosúra, egy videoelőadás, élő streamingkapcsolat a kétoldalú tárgyalásokra és egy naptár a kereskedelmi tárgyalásokhoz.

A Macfrut Digital két részből áll, az egyik a kiállítás (Exhibition), a másik a fórum (Forum).

A belépéshez regisztrálni kell a macfrutdigital.com oldalon, majd belépve egy interaktív digitális térkép jelenik meg a “standokkal”. A regisztráció és a belépés ingyenes.

Streaming kétoldalú kapcsolatban lehet tárgyalni a kiállítókkal, illetve megtekinteni a digitális brosúrájukat. A szervezők ráadásul több mint 500 profi vásárlót is meghívtak a szokásoknak megfelelően.

További érdekesség a technológiai fórum is, ahol az ágazat műszaki újdonságait mutatják be, előadások hangzanak el a kertészet, a növényházi termesztés és az öntözés legújabb innovációiról, valamint külön biostimulátor fórumot is rendeznek.

További híreket "koronavírus" témakörben, ide kattintva olvashat tematikus oldalunkon.

Forrás: 
magyarmezogazdasag.hu/Macfrut

Népszerű agrárszaklapok

Ezeket olvasta már?

Kevesebb burgonya, alma

A berlini Nemzetközi Zöld Hét alkalmából a Türingiai Statisztikai Hivatal összesítette a tartomány tavalyi mezőgazdasági teljesítményét.

A cuki gyümölcs jobban fogy

A spanyol SanLucar zöldség-gyümölcs nagykereskedő cég a 101 kiskutyával pörgeti fel az eladásait, egyelőre csak Németországban és Ausztriában. Ráadásul spanyolországi narancsültetvény-látogatást is nyerhetnek a dalmatás csomagolású termékek vevői. Az ötlet nem rossz.

Változott a fogyasztói magatartás

A magyar zöldség-gyümölcs árakat a globális hatások mellett az idényjelleg és az időjárás is erősen befolyásolja. A kereskedelmi láncok törekednek arra, hogy minél több magyar eredetű terméket kínáljanak és kiegyenlített legyen a forgalom, derült ki a körkérdésünkre adott válaszokból.

Még mielőtt feledésbe merülne

Egy sor olyan zöldséget ismerünk mi is, amelyek nélkül egy generációval korábban még elképzelhetetlen volt a téli étrend, most pedig az adja a folyamatos témát az ágazatnak, hogy miként lehetne a forgalom visszaesését megállítani. Nyugat-Európa tradicionális téli zöldsége, a halványított cikória is ezzel küzd, a Belgiumban másodszor megrendezett cikóriahét fogyasztásélénkítő hatása azonban úgy tűnik, meggyőző.

Kevesebbet vásároltunk decemberben

Tavaly decemberben a kiskereskedelem forgalmának volumene a nyers adat szerint 4,8, naptárhatástól megtisztítva 3,9 százalékkal csökkent az előző év azonos időszakihoz képest - jelentette hétfőn a Központi Statisztikai Hivatal (KSH).

Még nem tért teljesen magához a sörpiac a pandémia után

Nőtt tavaly a magyarországi söripari cégek értékesítése az előző évhez képest, de továbbra is elmaradt a 2019. évitől, a hazai termelés 2022-ben a 2021-es szint közelében alakult. A termékek között - az előző évek tendenciáját folytatva - tovább emelkedett a prémium- és szuperprémium kategóriájú, illetve az alkoholmentes sörök aránya - mondta el Kántor Sándor, a Magyar Sörgyártók Szövetsége igazgatója az MTI kérdésére.

A türelem orchideát terem

Csak nagyon kevesen vállalkoznak orchidea termesztésére üzemi körülmények között, mégis a tordasi Botta Kertészet egy különleges szépségnek, a cymbídium orchidea (csónakorchidea) termesztésére szakosodott. A családi kertészet az orchideát vágottvirágként és cserepes dísznövényként is értékesíti, évről évre igyekeznek gazdag szín- és fajtaválasztékkal kielégíteni a piaci igényeket.

Hosszú életet biztosíthat az északiak táplálkozási modellje

Ha valaki megkérdezné, hogy melyik a legegészségesebb régió a Földön, mit választanánk? Japánt, ahol Okinawa kék zónája található, és ahol az emberek rendszeresen 100 év felett is jó egészségben élnek? A Földközi-tenger vidékét? Bár a világ számos helyét meg lehetne említeni, az észak-európai régiót gyakran figyelmen kívül hagyják. Pedig nem kellene...

Az újrahasznosított műanyag művészete

Szobrot állítottak az újrahasznosított műanyagnak. A szobor mi másból is készülhetett volna, mint újrahasznosított műanyagból. A különleges művészeti alkotással a Desch cég a műanyag újszerű értelmezésére szeretné felhívni a figyelmet.

Tudatos Vásárlók Családi nap – bemutatkoznak a közösségi gazdaságok

Hazánkban is egyre népszerűbbek a közösségi gazdaságok, személyes együttműködés termelő és fogyasztó között, amelyben a gazdálkodással járó kockázatokat, a gazdálkodás gyümölcseit egy hosszú távú megállapodásban szabályozott módon közösen osztják meg. A gazda vállalja, hogy egész évben a közösség tagjainak termel, míg a vásárlók vállalják, hogy átalánydíjért cserébe átveszik a terményeket.