Back to top

Virtuális kiállítássá válik az idei Macfrut

Májusban szokták megrendezni az egyik legnagyobb zöldség-gyümölcs szakkiállítást Olaszországban. A Macfrut az idén már a 37 rendezvény lett volna, ha nem lép közbe az új koronavírus. A Rimini Expo Centerben készülődő eseményt le kellett fújni, de nem véglegesen: szeptemberben kerül sorra a Macfrut Digital.

Szeptember 8-10. közt saját számítógépükről látogathatják a szakkiállítást az érdeklődők a Natlive platform jóvoltából. Eladók és vásárlók találkozhatnak ily módon az egész világról, ami új kereskedelmi csatornákat nyithat meg és egyedülálló rendezvénnyé teszi az idei Macfrutot.

Olaszország vezető szerepet tölt be a zöldség-gyümölcs ágazatban, amit minden erejükkel igyekeznek is megőrizni. A modern technológiának köszönhetően új módszert vezetnek be a kereskedelmi kapcsolatok fenntartására és bővítésére.

Fotó: Macfrut
Ennek köszönhetően az idei Macfrut teljesen digitális virtuális piac lesz, és bár nem helyettesítheti tökéletesen a személyes jelenlétet, a szektor minden résztvevőjének lehetőséget ad a kapcsolatfelvételre.

A digitális kiállítás előnye, hogy hatékony, hiszen PC-n, tableten vagy okostelefonon bárhonnan fölkereshető. Egyszerűen használható, ugyanis olyan platformot használ, amit a “digitális írástudatlanok” is képesek használni, ráadásul olcsó is, mert a látogatóknak ingyenes és nem kell utazni a fölkereséséhez. A kiállítók ezer euróért vehetnek részt az eseményen, amibe beletartozik egy digitális brosúra, egy videoelőadás, élő streamingkapcsolat a kétoldalú tárgyalásokra és egy naptár a kereskedelmi tárgyalásokhoz.

A Macfrut Digital két részből áll, az egyik a kiállítás (Exhibition), a másik a fórum (Forum).

A belépéshez regisztrálni kell a macfrutdigital.com oldalon, majd belépve egy interaktív digitális térkép jelenik meg a “standokkal”. A regisztráció és a belépés ingyenes.

Streaming kétoldalú kapcsolatban lehet tárgyalni a kiállítókkal, illetve megtekinteni a digitális brosúrájukat. A szervezők ráadásul több mint 500 profi vásárlót is meghívtak a szokásoknak megfelelően.

További érdekesség a technológiai fórum is, ahol az ágazat műszaki újdonságait mutatják be, előadások hangzanak el a kertészet, a növényházi termesztés és az öntözés legújabb innovációiról, valamint külön biostimulátor fórumot is rendeznek.

További híreket "koronavírus" témakörben, ide kattintva olvashat tematikus oldalunkon.

Forrás: 
magyarmezogazdasag.hu/Macfrut

Népszerű agrárszaklapok

Ezeket olvasta már?

Kert- és életmód-kiállítás

Szeptember 6–8. között rendezik meg Kölnben a Spoga+Gafa 2020 nagyszabású kertészeti kiállítást. Mintegy 60 ország 2200 kiállítója mutatja be a következő szezonra szánt újdonságait és innovációit.

Emelkedő marhahúskereslet

A világ marhahústermelése az utóbbi időszakban évi 64–66 millió tonna között alakult. A baromfiágazatokat sújtó madárinfluenza és a sertésállományokat tizedelő afrikai sertéspestis betegségek következtében emelkedett a marhahús iránti kereslet.

Történelmi pillanatok Mezőhegyesen

A Mezőhegyesi Kozma Ferenc Szakgimnázium, Szakközépiskola és Kollégium történetében kétségtelenül rendhagyó évnek számít az idei. Alighogy életbe lépett az intézményben a koronavírus-járvány terjedése ellen bevezetett digitális tanrend, egy régóta várt, az intézmény főépületét teljesen megújító beruházás munkálatai is elkezdődtek.

Málna- és szederfajták a balkonra

A Volmary olyan bogyósgyümölcsöket mutatott be, amelyek akár a balkonon vagy a teraszon is nevelhetőek, és már az első vagy második évben teremnek.

Számos programot és élményt kínálnak az ökoturisztikai bemutatóhelyek a pünkösdi hétvégén

A járvány miatt bevezetett korlátozások enyhítésével ismét megnyithat az ökoturisztikai bemutatóhelyek zöme, így a pünkösdi hosszú hétvégén már kifejezetten változatos programkínálatból választhatnak azok, akik tíz nemzeti parkunk valamelyikét vennék célba az ünnep idején.

A boldogító talajbaktérium

Többen vélekednek úgy a nemzetközi tudományos életben, hogy a napjainkban mind gyakoribb asztma és a különböző allergiák egy okra vezethetők vissza, a túlzott tisztaságra. Ez az elmélet váratlan helyről kapott támogatást: a Mycobacterium vaccae talajbaktériummal végzett kezelés enyhítheti a depressziót, számol be a discovermagazine.com.

Üzlet koronavírus idején – online tartották meg az ötödik AGÓRA konferenciát

A járvány legnagyobb üzleti sikersztorija azé a szegedi fertőtlenítőszer-gyártó cégé, amely megtízszerezte a terméke gyártását. A hazai gazdaság egésze viszont nehézségekkel küzd. Az élelmiszerágazatban ugyan a pánikvásárlások mind az árakat, mind a mennyiségeket felhúzták, de ma már erős áresés tapasztalható. Sikeres mozgalommá vált a hazai munkahelyek védelmét szolgáló #veddahazait akció.

Újra nyit a Zilahy Aladár Erdészeti Múzeum

Pünkösd vasárnap és hétfőn újra kinyitja kapuit a szilvásváradi Zilahy Aladár Erdészeti Múzeum, mely egyelőre csökkentett nyitvatartással működik. A gyűjtemény júniusban csütörtöktől vasárnapig lesz látogatható, figyelmet fordítva az aktuális járványügyi intézkedések betartására.

Meghosszabbítva: június 15-ig még kihasználhatják a 80 ezres idénymunkás-keretet Németországban

Nem használták ki az áprilisra és májusra megállapított összesen 80 ezer fős keretet, így június közepéig még fogadhatnak idénymunkásokat a németországi gazdaságok a tavasszal közzétett feltételek szerint. Kizárólag repülővel érkezhetnek a dolgozók továbbra is.

A Pepsi nyert a pánikvásárláson és a home office-on

A PepsiCo a vártnál jobb negyedéves eredményekkel lepte meg a legnagyobb versenytársát, a Coca Colát. Kiderült, hogy a pánikvásárlás és a home office hozta a többletet.