0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2024. március 19.

Nyitott pincék, nem csak Pünkösdkor

Pünkösdkor országszerte számtalan pincészet tárja szélesre kapuit az érdeklődők előtt. A kedvezményes kóstolók mellett sok helyen lehetőség nyílik a pince és a szőlőbirtok bejárására, s finom falatok is kerülhetnek a vendégek asztalára.

Az idei Pünkösdi Nyitott Pincék rendezvény ugyan elmarad, de a pincék, bisztrók, éttermek örömmel és borral várnak minden látogatót a pünkösdi hétvégén is! A pincék az aktuális kormány rendeleteknek megfelelően tartanak nyitva! Varga Mátéval, a HNT( Hegyközségek Nemzeti Tanácsa) elnökségi tagjával beszélgettünk.

youtube://v/MpZL7FbiHu8

Tavasszal nem csak a természet éled fel, hanem a borkóstoló vendégek is, elkészülnek lassan a 2019-es borok, kivételes lehetősége nyílik a borszerető közönségnek, hogy betekinthessenek a pincékbe, találkozhassanak a borosgazdákkal, megkóstolhassák a borokat. A szőlőtáblák között megbúvó évszázados pincék, a varázslatos pincefaluk, az élénk zöldben harsogó borvidékek a túrázóknak különleges hangulatot kínálnak. Ugyanakkor a jó hangulat mellett tartalmas – ismeretszerző – kirándulás célpontja lehet a pünkösdi rendezvény. Nem véletlen, hogy a borgasztronómia külföldön vezető helyet foglal el a rendszeresen kirándulók programjaiban.

A szabályokat betartva már működhetnek a borászatok teraszai, borkimérései, ám nem csak Pünkösdkor, hanem a többi hétvégén is egyéni borozásokra, nyitott pincékkel, vezetett borkóstolókkal, pincelátogatással várják az ország 22 borvidékén a helyi termelők a borok szerelmeseit.

További híreket „koronavírus” témakörben, ide kattintva olvashat tematikus oldalunkon.

Forrás: magyarmezogazdasag.hu