0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2024. április 19.

Segítenek a vírushelyzet miatt lelki gödörbe került gazdákon

A telefonos kapcsolattartást szorgalmazó kampány indul Skóciában, többek között állattenyésztési kiállítások árverésvezetőinek kezdeményezésére. A cél, hogy segítsenek a járványhelyzet okán lelki gödörbe kerülteken, különös tekintettel a gazdálkodókra.

„Keep Talking” – ez a neve annak a beszélgetéseket ösztönző kampánynak, mely a következő napokban indul Skóciában egy gazdálkodókat segítő jótékonysági intézmény és egy, az állattenyésztési ágazatban tevékenykedő árverésvezetőket tömörítő szervezet kezdeményezésére. Mindennek hátterében az áll, hogy a koronavírus-járvány terjedése miatt életbe léptetett kijárási korlátozások, az elhalasztott rendezvények, kiállítások okán sokan érzik magányosnak magukat, vagy egyszerűen csak örülnének annak, ha beszélgethetnének egy jót valakivel.

Éppen ezért a szervezők mindenkit arra buzdítanak, hívják fel azokat az ismerőseiket, akikkel szívesen beszélnének, ám erre régóta nem kerítettek sort. A kampányba a lehető legszélesebb kört igyekszenek bevonzani, ugyanakkor tapasztalataik alapján állítják: a gazdálkodók egy része különösen kitett a járványhelyzet okozta lelki tehernek, hisz az ilyenkor gyakori, nyári rendezvények kivétel nélkül elmaradnak, így kénytelenek nélkülözni egymás társaságát, s a munka során felgyülemlett „gőzt” sem tudják ily módon leengedni. A június 18-tól 21-ig tartó „Keep Talking” kampányban 

kulcsszerepet kapnak az egyébként remek kommunikációs képességekkel rendelkező, a gazdákat jól ismerő, velük rendszerint jó kapcsolatot ápoló árverésvezetők,

akik hívásokat kezdeményeznek majd a termelők irányába. Illetve a megadott vonalon keresztül ők is várják majd a hívásokat, melyek keretében bármiről szívesen beszélgetnek majd a vonal túlsó végén lévőkkel.

Forrás: ross-shirejournal.co.uk