Back to top

Az idén csak digitális Interpoma kongresszust rendeznek

Több más rendezvényhez hasonlóan az idei Interpoma kiállítást is digitális formában szervezik meg az idén november 19-20-án, fizikai valójukban pedig csak jövőre tekinthetjük meg az almaágazat újdonságait. A Fiera Bolzano igazgatósága a jelenlegi utazási megszorítások miatt döntött úgy augusztus elején, hogy az idén csak a gazdasági kérdéseket járják körül digitális rendezvény keretében.

Két éve 20 ezer látogatója volt a kiállításnak a világ 74 országából, a 460 kiállító pedig 24 országot képviselt. Éppen ezért döntöttek úgy, hogy nem lehet feladni a rendezvény nemzetközi jellegét, ami a jelen körülmények közt viszont megvalósíthatatlan. Armin Hilpold, a Fiera Bolzano elnöke szerint azért is lényeges megőrizni a nemzetközi publikumot, mert az almaexportban világelső Dél-Tirol, amelynek fővárosa, Bolzano ad otthont a kiállításnak immár negyedszázada.

Fotó: Interpoma
A Covid-járvány bizonyította azt is, hogy az üzleti kapcsolatokban semmi nem helyettesíti a személyes találkozást. Ez a hibrid megoldás remélhetőleg mindenkinek megfelelő lesz, és az idei rendezvényre széles közönség lesz kíváncsi. A digitális rendezvényen, november 19-20-án az Interpoma Kongresszus témái kerülnek sorra, valamint az Interpoma Future Hub, ami a startupok nemzetközi digitális platformja és promóciós lehetősége. Új esemény lesz az Interpoma Business Match, ahol egymásra találhatnak a cégek és az érdeklődők.

A hagyományos, fizikai kiállításra jövőre kerül sor, az új dátum 2021. november 4-6.
Forrás: 
magyarmezogazdasag.hu/fruitecom

Népszerű agrárszaklapok

Ezeket olvasta már?

Bevetésen a mezőőrök

Ősszel az Agrárminisztérium megújította a mezőőrök és a hegyőrök szolgálati viszonyának szabályozását, ennek következtében mintegy 430 mezei őrszolgálat számára vált átláthatóbbá a jogszabályi környezet. Országszerte nagyon vegyes a kép, sok helyen egyáltalán nincs mezei őrszolgálat, máshol alig működik, és vannak nagyon jó példák is. A városokban és a falvakban szolgálatot teljesítő mezőőrök feladatai között nagyok a különbségek.

Pizza helyett pirog. A római iskolák ukrán menüt vezetnek be a menzákon

A római állami iskolákban ukrán ételeket is felszolgálnak. Ezzel részben a háború elől menekülő gyerekek beilleszkedését könnyítik meg, másrészt az olasz fiatalok megismerkedhetnek a számukra ismeretlen ukrán konyhával.

Küszöbön a cseresznyelégyrajzás – növényvédelmi előrejelzés 20. hét

Egy sor növénybetegség fertőzéséhez kedvezőek a feltételek, és a rovarkártevők sokasága is jól érzi magát a melegre fordult időben. Az áttelelt burgonyabogár-imágók is megjelentek.

Díszes haszonkertek

Neves hazai és külföldi szakemberek közreműködésével rendezték meg a Díszes haszonkertek című, a várak, paloták, kastélyok, udvarházak és egyházi központok kertörökségének múltját és jövőjét körüljáró konferenciát a Várkert Bazárban.

Datolya: a tökéletes nassolnivaló, nemcsak édes, de egészséges is

Amikor természetes, édes nassolnivalóra vágyunk, sokan választják az érett barackot, a friss almát vagy a fanyar narancsot. De van egy elfeledett édes finomság, amit sokan hajlamosak figyelmen kívül hagyni, pedig nagy hatással lehet az egészségünkre. Ez a gyümölcs nem más, mint a datolya.

A mézbogyó ígéretes fajtái

Írásunkban a nagyon korán szüretelhető szabadföldi gyümölcstermő növény, a loncfélék családjába tartozó mézbogyó fajtáinak jellemzőit mutatjuk be. A fajtavizsgálatokat egy szombathelyi magánkertben végezték a keszthelyi Georgikon Campus frissdiplomás kertészmérnökei.

Végéhez közelednek a tavaszi mezőgazdasági munkák

A tavaszi vetésterületek emelkedése további bizakodásra adhat okot az idei évre nézve – közölte Nagy István agrárminiszter. Az április második felében és május első napjaiban uralkodó időjárási körülmények összességében lehetővé tették a tavaszi szántóföldi munkák sikeres elvégzését Magyarországon.

Káposztafélék háztájiból

Úgy viszik a háztájiból származó káposztát és karfiolt, mint a cukrot – mondta elöljáróban Kovács Tamás, aki Zalaszentgróton termeli ezt a két zöldséget. Tervei szerint hamarosan tovább bővül a paletta: megpróbálkozik a karalábéval is.

Nassolnivalók, amik táplálják és feltöltik a bőrt

Mindannyian tudjuk, hogy mennyire fontos a tápláló étrend, de mégis könnyebb egyszerűen csak a gyorséttermi ételeket választani, hogy időt spóroljunk rohanó életünkben. Pedig létfontosságú az egészséges ételek fogyasztása, mert segítenek az izomépítésben, az elme élesítésében vagy éppen a szív megerősítésében.

Kevesebb hulladék, több tápanyag, avagy zöldségtermesztés közvetlenül az étteremben

Egy német étteremlánc eltökélt szándéka, hogy minden egységében helyben termelt zöldségekkel és csíranövényekkel szolgálják ki a vendégeket. Számos fenntarthatósági érv szól az ötlet mellett, a vendégek pedig garantáltan friss és egészséges ételeket fogyaszthatnak.