0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2024. március 19.

Precíziós táplálás a NutriOpt On-site Adviser segítségével

Az egészséges állatoknak megfelelő, sőt kiváló takarmányozásra van szüksége ahhoz, hogy a genetikailag lehetséges teljesítményt elérjék, legyen szó tejelő szarvasmarháról, hízóról, tojótyúkról, vagyis minden haszonállatról. A takarmány összetétele tehát kulcskérdés az állattenyésztésben, hisz azt az állatok – akár egyedi – igényei szerint kell összeállítani.

A tápanyagösszetételt tehát ki kell számolni, és állandóan ellenőrizni. Az állandó számításokon nem csak az állatok jóléte, hanem a gazdaság eredménye is múlik. Ahhoz azonban, hogy a takarmány valóban azt és olyan összetételben tartalmazza, ahogy azt az állataink számára meghatároztuk, folyamatosan ellenőriznünk kell az etetőkbe kerülő tápot, abrakot. A folyamatos monitorozás azonban nagy laborkapacitást igényel és hosszú időbe is telik, míg megszületnek az eredmények. Vagyis így volt ez eddig.

A NutriOpt berendezésével ugyanis az ellenőrzés már az istállóban is elvégezhető. Precíziós tápanyagellátást tudunk biztosítani vele mindenféle gazdaságban. És még csak nem is kell takarmányozási szakértőnek sem lennünk.

A NutriOpt On-site Adviser segítségével minden szükséges mérést és számítást elvégezhetünk: laboratórium helyett a silódombnál, az istállóban vagy az irodában egyaránt.

Pár perc alatt kideríthetjük, pontosan milyen összetevők is vannak az általunk etetett takarmányban. A rendszer két alapeleme egy telefonos applikáció és egy szkenner. Utóbbit rátesszük egy maréknyi takarmányra, az pár perc alatt beazonosítja a tartalmát és az apphoz kapcsolt nemzetközi NutriOpt adatbázis alapján beállíthatjuk, vagy korrigálhatjuk a takarmányunk összetételét. Vagyis így mindig a legjobbat ehetik az állataink. Ami jó a gazdaságnak és végső soron nekünk is.

Forrás: trouwnutrition.com