0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2024. március 19.

Az emberek 8,9%-a éhezik és ez az arány folyamatosan növekszik

Az ENSZ Élelmezésügyi és Mezőgazdasági Szervezete (FAO) sürgeti a világ 20 legjelentősebb gazdaságát tömörítő csoportot (G20), hogy a vírus időszak alatt is juttassanak elegendő élelmiszert a rászorulóknak.

A világ vezetőinek továbbra is kiemelten kell kezelniük az élelmiszer folyamatos áramlását a járvány idején is, a zavartalan kereskedelem a legfontosabb eleme a mezőgazdasági termelés hatékonyságának és jövedelmezőképességének fenntartására világszerte – mondta az ENSZ Élelmezésügyi és Mezőgazdasági Szervezetének (FAO) vezetője vasárnap.

Qu Dongyu főigazgató a G20 online találkozóján elmondta: „A G20-nak elengedhetetlen, hogy továbbra is azon dolgozzon, hogy ez az egészségügyi válság ne váljon globális élelmiszer-válsággá.”

Qu szorgalmazta a szociális védelmi hálózatok megerősítését a szegény emberek megélhetésének javítása érdekében, valamint nagyobb beruházásokat annak biztosítására, hogy a kistermelők részt vegyenek a fejlesztési programokban.

Öt ENSZ-ügynökség figyelmeztetett a nyár folyamán, hogy a koronavírus egy év alatt 132 millióval növelheti az éhezők számát a világon. A Földön élők 8,9%-a éhezik, ez az arány 2014 óta folyamatosan növekszik.

A G20-tanácskozás előtt 11 segélycsoport sürgette a világ vezetőit, hogy mielőbb cselekedjen annak érdekében, hogy a járvány miatt az éhezés és alultápláltság ne növekedjen drasztikusan világszerte.

„A G20 korai és tartós fellépése nemcsak milliók életét és megélhetését mentheti meg, hanem megakadályozza a válság súlyosbodását.” – mondta David Miliband, az International Rescue Committee vezérigazgatója. A segélycsoportok által javasolt lépések között szerepelt az ENSZ humanitárius segítségnyújtási felhívásainak teljes finanszírozása ebben az évben és 2021-ben egyaránt.

Forrás: agriculture.com