0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2024. március 19.

Fűszernövény-torony a konyhába

Napjainkban a háztartásokban általában nagyobb a választék szárított fűszernövényekből, mint frissekből.

Három holland fiatal, Ard-Jan Bluemink, Marnix Keurhorst és Harm Keurhorst szerint ezen változtatni lehet és kell. Összefogtak, és közösen alapítottak vállalkozást, hogy piacra dobják az úgynevezett LIF-torony rendszerüket, amellyel a friss fűszernövények fogyasztását szeretnék mind szélesebb körben elterjeszteni. Noha a fűszernövények egészségmegőrző hatása régóta ismert, és az emberiség évezredek óta használja őket, még mindig sokan nem tudják, mit kezdjenek velük.

A holland fiatalok szeretnék az emberekkel megismertetni a fűszernövények felhasználásának sokszínűségét, változatos ízvilágát, gyógyhatásait.

A friss bazsalikomot és mentát szinte mindenki ismeri, ám nagyon sokan nem kóstólták még például a thai bazsalikomot vagy az ananászmentát. Éppen ez adta az ötletet a vállalkozás elindításához. A fiatalok három éve fejlesztik a cserepes fűszernövény-rendszerüket, hogy a lehető legkisebb ráfordítással mindenki megnevelhesse a növényeket. Senkinek nem kell zöldujjú kertésznek lennie ahhoz, hogy életben tartsa a fűszereit. A növények kaspói minden szükséges tápanyagot tartalmaznak a sikeres neveléshez, a megvásárolt cserepes növényt csak be kell helyezni a toronyba, és hetente egyszer fel kell tölteni a víztartályt. A növényekhez gondozási tanácsokat is adnak. Fűszernövények széles választékát kínálják üzletükben és online boltjukban.

A fűszernövény-tornyot előfizetéssel társítják, azaz a vásárlók rendszeresen kapnak recepteket, konyhai tippeket és információkat a növényekkel kapcsolatban.

Úgy vélik, hogy így hozhatók legközelebb a növények az emberekhez. Az sem jelent gondot, ha valaki szupermarketből származó olcsó cserepes fűszernövényeket tesz az általuk forgalmazott toronyba, szerintük azonban a szupermarketek fűszernövény-kínálata nagyon korlátozott és sokkal rosszabb a növények minősége is, így a fogyasztók észre fogják venni a különbséget. Ők jelenleg mintegy 30-féle olyan fűszernövényt tartanak, amelyek nem kaphatók a szupermarketekben.

Forrás: Kertészet és Szőlészet