Back to top

Nincs elég csirkehús – bezártak a KFC-k Ausztráliában

Közösségi oldalakon háborogtak az ausztrál fogyasztók, hogy a helyi gyorsétteremben nem lehet se hamburgert, se csirkeszárnyat kapni. Ennek hatására közleményt juttatott el a 7news.com-nak a KFC, hogy a covid-19 elérte a beszállítóikat és a dolgozóikat is, így fennakadások vannak mind az ellátási láncban mind abban, hogy elegendő dolgozó legyen az éttermeikben.
„Sajnos az ellátási láncunk megszakadt, és néhány éttermünk csökkentett menüt kínál majd. Elnézést kérünk az esetleges problémákért, amelyeket ez ügyfeleinknek okoz – mindent megteszünk annak érdekében, hogy beszállítóink visszatérhessenek a megszokott kerékvágásba”

Fotó: pixabay.com
A fentieket írta az étteremlánc a közleményben. A pandémia miatt a szállítások késnek és ez termékhiányhoz vezetett a gyorsétterem-lánc 640 üzletében. A problémát csak úgy tudták kezelni, hogy szűkítették az étlapot és korlátozták a nyitvatartási időt is.

„Ausztráliában sok vállalkozáshoz hasonlóan ellátási láncunkat és munkaerőnket is érintette a COVID-19. Biztosak lehetnek abban, hogy mindent megteszünk annak érdekében, hogy a lehető leghamarabb újra megsüthessük mindenki kedvencét. Nem így akartuk kezdeni az évet, kérjük, legyenek kedvesek egymáshoz és munkatársainkhoz, mert mindent megtesznek azért, hogy olyan csirkét biztosítsunk, amelyet mindannyian szeretünk.” – a honlapján pedig ezt írta a cég.

KFC otthon. Bec Hardgrave fitnesz blogger otthon elkészíthető „KFC-burger”-t mutatott be.
KFC otthon. Bec Hardgrave fitnesz blogger otthon elkészíthető „KFC-burger”-t mutatott be.
Fotó: Instagram/bechardgrave

Eközben a közösségi médiában már egy fitneszedző közzé is tette a népszerű Zinger Burger saját készítésű, otthoni – egészségesebbnek mondott – változatának receptjét.

Forrás: 
magyarmezogazdasag.hu/7news.com

Népszerű agrárszaklapok

Ezeket olvasta már?

A propolisz hatóanyagai gátolhatják a koronavírusokat

Megvizsgálták a propoliszban található flavonoidokat, melyek gátolhatják egyes koronavírusok ACE2 receptorokhoz való kötődését. A legnagyobb kötési energiával a rutin rendelkezik.

Mire érdemes figyelni? - Források gazdálkodóknak

Az év elejétől számos új támogatási forma áll a mezőgazdasági termelők rendelkezésére, emellett újra elérhetővé válnak már ismert pályázati lehetőségek is.

A kisállattápok ökológiai lábnyoma

Az Egyesült Királyság területének a kétszeresét kitevő termőföldet használunk kisállateledelek előállítására, számították ki brit kutatók. Az éves kisállateledel-forgalom szénlábnyomának elemzéséből az is kiderült, hogy ennek a mennyiségnek az előállítása során több üvegházhatású keletkezik, mint sok ország – például Mozambik vagy a Fülöp-szigetek – kibocsátása.

Nagy gondot jelent a madárinfluenza Franciaországban

A francia hatóságok 2,5 millió baromfi leölését rendelték el madárinfluenza miatt.

Megtiltotta az EU a titán-dioxid felhasználását az élelmiszerekben

Az EU 2022. január 18-án megjelent rendelete alapján 2022. augusztus 7-ig állíthatók elő a titán-dioxid (E171) élelmiszer-adalékanyag felhasználásával készített élelmiszerek, amelyek legkésőbb a minőségmegőrzési vagy fogyaszthatósági idejük lejártáig maradhatnak a forgalomban. A döntést az indokolja, hogy az Európai Élelmiszerbiztonsági Hatóság (EFSA) legfrissebb értékelése szerint nem biztonságos a színezék felhasználása az élelmiszerekben.

Mezőgazdasági pályázatfigyelő

Mi jelent meg, és mi módosult? Milyen határidőkre érdemes odafigyelni? Pályázati információ egyszerűen, egy helyen.

Flormart: elmarad a februári különkiadás

Bár a rendhagyó időpontra, február 9-11-re tervezett Flormart Special Edition szakember-találkozót törölték szervezők, a 2022. szeptember 21-23-ai kiállítást és vásárt a szervezők reményei szerint már személyes jelenlét mellett tarthatják meg.

Öt étel, amivel gyorsabban leküzdhető a megfázás

Kutatások szerint az alábbi öt élelmiszer segíthet abban, hogy rövidebb idő alatt jobban érezzük magunkat megfázás esetén.

Ezért a kutyák a legnépszerűbb társállatok

Korózs András a MEOESZ elnöke több megközelítésből is bemutatta, mi lehet az oka, hogy a társállatok között is a legnépszerűbbek, és egyre népszerűbbek a kutyák, míg a kishaszonállatok tartása iránti érdeklődés csökken. annak ellenére, hogy a nevükben is benne van, azok még hasznot is hoznának a hobbifaktor mellett...

Nemzetközi Zöld Hét, idén is digitálisan

A Nemzetközi Zöld Hét nagy hagyományokkal rendelkező szakmai találkozó, amely minden évben kiemelkedően fontos platformot jelent a mezőgazdaság és az élelmiszeripar aktuális témáinak megvitatásához. A fizikai találkozásra ugyan nem kerülhetett sor, ám a rendezvénynek otthont adó Messe Berlin 2022-ben is lehetőséget biztosított a szakmai eszmecserék digitális formában történő megrendezésére