Back to top

Nemzetközi Zöld Hét, idén is digitálisan

A Nemzetközi Zöld Hét nagy hagyományokkal rendelkező szakmai találkozó, amely minden évben kiemelkedően fontos platformot jelent a mezőgazdaság és az élelmiszeripar aktuális témáinak megvitatásához. A fizikai találkozásra ugyan nem kerülhetett sor, ám a rendezvénynek otthont adó Messe Berlin 2022-ben is lehetőséget biztosított a szakmai eszmecserék digitális formában történő megrendezésére

Az eredetileg 2022.01.21-től kezdődő Nemzetközi Zöld Hét rendezvényt (Internationale Grüne Woche, IGW) a koronavírus járvány miatt drasztikusan megnövekedett fertőzésszámok és a várható korlátozások miatt még tavaly novemberben elhalasztották a szervezők, a személyes jelenléttel járó találkozót a tavalyi évhez hasonlóan idén is nélkülözniük kell az érdeklődőknek.

A Nemzetközi Zöld Hét nagy hagyományokkal rendelkező szakmai találkozó, amely minden évben kiemelkedően fontos platformot jelent a mezőgazdaság és az élelmiszeripar aktuális témáinak megvitatásához.

A fizikai találkozásra ugyan nem kerülhetett sor, ám a rendezvénynek otthont adó Messe Berlin 2022-ben is lehetőséget biztosított a szakmai eszmecserék digitális formában történő megrendezésére.

Martin Ecknig, a Messe Berlin vezérigazgatója, Joachim Rukwied, a Német Gazdaszövetség (DBV) elnöke és Christoph Minhoff a Német Élelmiszeripari Szövetség (BVE) igazgatója 01.20-án online sajtótájékoztatón számolt be a digitális térbe helyezett szakmai rendezvények programjairól. A Nemzetközi Zöld hét egyik legnagyobb nemzetközi agráreseménye a 14.alkalommal megrendezésre kerülő Global Forum for Food and Agriculture. A Német Szövetségi Élelmiszeripari és Mezőgazdasági Minisztérium szervezésével megtartott öt napos programsorozatot idén a „Fenntartható földhasználat: az élelmiszerbiztonság a talajnál kezdődik” mottóval tartják meg. A fórum utolsó napján 01.28-án kerül sor a mezőgazdasági miniszterek nemzetközi találkozójára is.

Fotó: Printscreen

A szintén digitális formában megtartott IGW Talk beszélgetés során Cem Özdemir, az új szövetségi agrárminiszter, dr. Christian von Boetticher a Német Élelmiszeripari Szövetség elnöke, Joachim Rukwied, a Német Gazdaszövetség elnöke és Martin Ecknig a Messe Berlin GmbH vezérigazgatója egyebek mellett arról beszélgettek, hogy melyek az új agrárminiszter legfontosabb célkitűzései ebben a jogalkotási időszakban, milyen irányban halad a mezőgazdaság és az élelmiszeripar átalakulása illetve milyen elvárásokat támaszt az agrárium az új miniszterrel szemben

Forrás: 
www.magyarmezogazdasag.hu

Népszerű agrárszaklapok

Ezeket olvasta már?

Erős érvek a szója mellett

Soha ennyi érv nem szólt még a szójatermesztés mellett, mint most – hangsúlyozta Bene Zoltán, a Karintia Kft. ügyvezetője a Portfolio Agrárium 2023 Konferencián, Kecskeméten.

A leghatékonyabb élelmiszerek a máj egészségéért

A máj egy olyan szerv, amelyre az emberek nem gyakran gondolnak, vagy nem beszélnek róla (ellentétben a bélrendszerrel, az aggyal és a szívvel), pedig lehetetlen nélküle élni. A máj felelős a méreganyagok tisztításáért a vérből, az emésztéshez fontos epe termeléséért, a véralvadási funkció fenntartásáért és a szervezet energiaellátásáért.

Disznólkodás Abádszalókon

Bányavölgyi Donáta ezúttal Abádszalókon, a XV. Tiszator Böllérfesztiválon járt az AgroTime stábjával, hogy mélyebben is megismerje a hagyományos magyar disznótort, a vele járó összetéveszthetetlen miliőt, és megkóstolja hamisítatlan tömény hungarikumunkat, amiből aztán több mint kóstolás lett… De hát az igazi disznóvágás már csak pálinkával jár.

A propolisz egészségügyi előnyei: gyulladáscsökkentéstől a bőrproblémákig

A propolisz egy gyantaszerű anyag, amelyet a méhek méhviasszal kombinálva állítanak elő. A propoliszt tömítőanyagként használják a méhek a kaptárépítéshez, de az ember számára is hasznos lehet. Méhszurok néven is ismert.

Biogazdálkodás: távol az uniós elvárásoktól

A címben szereplő megállapítás a Bioterra Romániai Biogazdálkodók Egyesülete és a Pro Agricultura Egyesület által március 4-én, a kolozsvári Agrártudományi és Állatorvosi Egyetemen szervezett Romániai Biogazdálkodók 18. konferenciáján hangzott el.

„Vedd a hazait! Védd a hazait!”

Idén tavasszal ismét elindítja a „Vedd a hazait! Védd a hazait!” kampányát a Magyar Termék Nonprofit Kft. Az akció első állomásaként a Naszálytej Zrt. új, a kampány üzenetét hangsúlyozó csomagolással jelenik meg az Auchan Magyarország üzleteinek polcain.

Hogyan óvhatjuk meg a bélrendszer egészségét és ez miért fontos?

A bélrendszer egészségéről az elmúlt évben sok szó esett, és jogosan: az egészséges bélrendszer közrejátszik a jól működő emésztőrendszerben, hozzájárul a tisztább bőrhöz, a jobb agyműködéshez, a jobb alváshoz, az erősebb hajhoz és körömhöz, és alapvetően mindenhez, amitől jól érezzük magunkat.

Falatnyi boldogság a Lánytesóktól

„Varázslatos érzés, amikor az egyik lánygyermekem felkiált, hogy „Apa, nézd, itt van a lekvárunk a polcon!” Ilyenkor mindig meghatódom, és nyugtázom, hogy jó úton járunk.

A Kanári-szigeteken nyitnák a világ első polip-farmját

A világ első polip-farmjának terve igencsak felkavarta a tudományos világ állóvizét. A legtöbb tudós arra figyelmeztet, hogy egy ilyen intelligens állat iparszerű tenyésztése számos jóléti problémát vet fel.

Online vásárláskor fontos a növényútlevél!

Az ültetésre szánt növények távértékesítése kizárólag növényútlevéllel megengedett, mely igazolja, hogy a termesztés és előállítás a növényegészségügyi követelmények betartásával történt. A termesztők, kereskedők jogkövető magatartása mellett a vásárlók is sokat tehetnek azért, hogy megelőzzék a gazdasági és környezeti veszteséget okozó károsítók elterjedését és megtelepedését: online vásárláskor mindig keressék a növényútlevelet!