0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2024. március 29.

Elektromos teleszkópos rakodógép

A Merlo elektromos teleszkópos rakodógépe egyesíti a teleszkópos rakodók, a targoncák és a vontatók előnyeit és legfontosabb paramétereit. Elsősorban az állattenyésztők érdeklődésére tarthat számot, mert csendes és környezetbarát.

Az e-Worker elektromos teleszkópos rakodógépeket az olaszországi Merlo gyárban gyártják. Két modell áll rendelkezésre 60 lóerős kétkerék meghajtással és a 90 lóerős négykerék meghajtással. Az emelési magasság és a maximális emelési kapacitás azonos, 4,8 m és 2,5 t. Továbbá az optimalizált akkumulátor-használatnak köszönhetően akár 8 órát is lehet dolgozni egyetlen töltéssel.

A Merlo elektromos rakodógép legnagyobb előnyei az alacsony üzemeltetési költségekhez, a nulla károsanyag-kibocsátáshoz és a zajmentességhez kapcsolódnak. Ez lehetővé teszi, hogy zárt térben történő munkavégzéskor is szívesen használják őket.

A mezőgazdaságban a jármű valószínűleg az állattenyésztők érdeklődésére tarthat számot, mivel a csendes gép csökkenti az állatokra nehezedő stresszt, és biztonságos az egészségükre nézve anélkül, hogy kipufogógázokat bocsátana ki.

Az e-Workert sokféle munkára tervezték. Ezért teleszkópos karja különböző adapterekkel szerelhető fel. Ezek közé tartoznak a villák, az úszó vagy oldalirányú villák és a különböző típusú lapátok. Vannak emelőhorgok, horoggal vagy csörlővel ellátott gémek egyéb speciális alkalmazásokhoz, például keverő kanálokhoz és söprő gépekhez való berendezések is.

A rakodó felszerelhető egy gém munkaplatformmal is, amelynek szintjéről irányítható a gép. A gyártó biztosítja, hogy minden modell testre szabható, az ügyfél igényeitől függően. A gépek nyitott vagy zárt fülkével, különböző opcionális felszerelésekkel, például fűtéssel vagy a teleszkópos gémmel rendelhetők. Fűtött szélvédő és fűtött vezetőülés áll rendelkezésre a speciális munkakörnyezetben (pl. hideg raktárakban) történő használathoz.

Az e-Worker gyors akkumulátorcsere-mechanizmusa lehetővé teszi a folyamatos munkavégzést. Természetesen ebben az esetben egy vagy két további akkumulátort kell vásárolni.

A Merlo e-Worker 25.5-60 modell 2 elektromos motorral rendelkezik, amelyek a hajtásért felelősek (2 WD), a 25.5-90-es modell pedig 3 motorral (4 WD). Egy negyedik villanymotor, amely egy terhelésérzékelő hidraulikaszivattyúhoz (42 l/perc, 210 bar) csatlakozik, és működteti a teleszkópos kar két szakaszát. Természetesen a villanymotor forgását és a hidraulikus elosztó olajáramlását egy elektronikus vezérlőegység irányítja.

A teleszkópos kar a gravitáció által leereszkedik, az energia-visszanyerő funkció csökkenti az energiafogyasztást. Az energiát egy 960 Ah kapacitású és 48 V feszültségű akkumulátor tárolja, mely természetesen az egész berendezést működteti. A gyártó savas vagy lítium-ion akkumulátorral forgalmazza. A töltési idő 230 V-on körülbelül 8-9 óra.

A töltöttségi szint és az összes működési paraméter valós időben jelenik meg a fedélzeti számítógépen. Az akkumulátor központi elhelyezése alacsonyan tartja a gép súlypontját és ezzel javítja a stabilitását.

Az elsőkerék-meghajtású e-Worker 25.5-60 lenyűgöző, 85°-os hátsókerék-kormányzási szöggel rendelkezik. A háromkerekű targoncákéhoz hasonló forgási elvvel az elektromos rakodó olyan manőverező képességet ért el, amely a hagyományos teleszkópos rakodók számára elérhetetlen, és lehetővé teszi, hogy nagyon szűk helyeken is működjön.

Az összkerékhajtású gépen egy harmadik villanymotor függőlegesen a hátsó tengely fölé van szerelve. A Merlo e-Worker 25.5-90 teleszkópos rakodógép a 90 lóerőre növelt motorteljesítménnyel kombinálva terepen is használható, és akár 6 tonnás pótkocsit is húzhat. A maximális sebesség 25 km/h. Ez a modell mezőgazdasági vontatóként is jóváhagyható.

Ez nem egyszerűen egy hagyományos teleszkópos rakodógép, amelyet elektromos meghajtáshoz igazítottak, hanem egy teljesen új gép, A Merlo elektromos teleszkópos rakodógépek kialakításának értékelésekor meg kell állapítani, hogy egy innovatív rakodó- és kezelőgéppel van dolgunk.

Az e-Worker esetében a kartól a vázon át a tengelyig mindent újraterveztek.

A Merlo mérnökei egy üres papírlappal és egy 100%-ban elektromos rakodógép építésének ötletével indultak. Ezektől a feltételezésektől függetlenül a dízelüzemű rakodókhoz hasonlóan az elektromos e-Worker modellek is megfelelnek a borulás megelőzésére vonatkozó jelenlegi aktív biztonsági követelményeknek, valamint a FOPS és ROPS passzív biztonsági követelményeknek.

Forrás: agropolska.pl