0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2024. március 28.

Drága a spárga

Hetekkel ezelőtt elkezdődött a spárga értékesítése Németországban. A müncheni Fritz Möss Fruchthandels GmbH zöldség-gyümölcs kereskedő cég a helyi spárga mellett Görög- és Olaszországból származó árut értékesít.

Heiko Obalski, a vállalkozás vezetője elmondta, hogy a német spárga egy bajorországi termelőtől érkezik, aki hulladékhő felhasználásával fűti a bakhátakat, és ezzel mintegy háromhetes koraiságot ér el. A kereskedelmi cég a jelenlegi árak mellett csak olyan partnerekkel dolgozik, akik prémium minőségű termékeket tudnak kínálni.

Heiko Obalski szerint a drágább beszerzés és az emelkedő költségek miatt az ilyenkor szokásosnál körülbelül 2 euróval magasabb áron kell értékesíteni a spárga kilóját, de ezt az árat nagyon nehéz érvényesíteni.

Noha a korai spárgát lényegesen jobb áron lehet eladni, ő úgy látja, hogy az egyre növekvő bizonytalanság miatt akadozni fog az értékesítés. Amíg a koronavírus-járvány alatt a forgalom nem esett vissza, addig most sokakat nyugtalanít a háború. Idén egyelőre elmaradt a vendéglátók érdeklődése is.

Forrás: freshplaza.com/Kertészet és Szőlészet