Back to top

A Corteva Agriscience 20%-kal növelte növényvédőszer eladásait Magyarországon

2022 első 9 hónapjában a Corteva Agriscience nemzetközi mezőgazdasági kutató-fejlesztő vállalat 20%-kal növelte növényvédőszer eladását a magyar piacon az előző év azonos időszakához képest.

A vállalat harmadik negyedéves pénzügyi jelentésében 22%-os növekedésről, 1,9 milliárd dolláros globális nettó árbevételről számolt be a növényvédelmi szegmensben, szemben a 2021 harmadik negyedévi körülbelül 1,6 milliárd dollárral. Az árbevétel növekedését a 15%-os árnövekedés és a 7%-os volumennövekedés okozta.

„A Corteva portfóliója évről évre megújul egyre nagyobb potenciálú termékeket hozva a magyar piacra. A vállalat kiemelt figyelmet szentel a kutatás-fejlesztési területre, folyamatosan új hatóanyagokat és formulákat kutatva.

Az idei év számos újdonságának köszönhetően tudtuk tartani a vállalati növekedést a növényvédelmi üzletágunkban a magyar piacon is.

Bízunk benne, hogy ezek az innovatív növényvédelmi megoldások segítik a magyar gazdákat a károkozók elleni harcban, hogy terveiket a megfelelő terméshozam mellett érhessék el” - nyilatkozta Borsos László, a Corteva magyarországi ügyvezető igazgatója.

A magyarországi piacon a Corteva növényvédőszerei közül a legnagyobb teljesítményt az ArylexTM hatóanyagú szerek hozták az idei év első 9 hónapjában. Az új, innovatív herbicid gabonafélék, őszi káposztarepce és napraforgó esetében számos gazdaságilag káros gyomnövény ellen nyújt szelektív, posztemergens védelmet. Az ArylexTM a szintetikus auxin gyomirtó szerek új csoportjának első terméke, mely egyedülálló más gyomirtó szerekkel összehasonlítva. Alacsony dózisok mellett is kiváló hatékonyságú, már 3-5 gramm hatóanyag hektáronként képes számos gyakori és invazív gyomnövényt leküzdeni. Az Arylex™ hatóanyaggal szemben a kultúrnövények többsége kiváló toleranciát mutat az engedélyezett dózisban alkalmazva. A vállalat az idei év első háromnegyedében közel 80%-os növekedést jelentett az ArylexTM hatóanyagú termékek magyarországi értékesítésében, mely az áremelkedést és a nagy mértékű volumennövekedést tükrözi.

A vállalat 2022-as top terméke az ArylexTM hatóanyagú ViballaTM, melyhez hasonló hatékonyságú készítmény jelenleg nem található a magyar piacon a napraforgó parlagfű elleni védelmében. A bevezetés harmadik évében a ViballaTM abszolút igazolta teljesítményét, közel megduplázva az értékesítést a tavalyi évhez képest, mely az áremelés és a napraforgó magyarországi össz-vetésterület 7,5%-os növekedését is tükrözi. A repce legfontosabb tavaszi gyomnövényei ellen széles hatásspektrumával a KorvettoTM gyomirtó szer, őszi posztemergens gyomirtásában pedig a BelkarTM gyomirtó szer hozott szignifikáns növekedést a magyarországi értékesítésben. A szintén ArylexTM hatóanyagú, idei évben jól teljesítő RexadeTM gyomirtó szer kiváló hatékonysággal bír a parlagi ecsetpázsit, rozsnok-fajok, héla zab és a nagy széltippan ellen.

A Corteva 2022 tavaszán hozta kereskedelmi forgalomba Magyarországon a TeflixTM talajfertőtlenítő granulátumot, mely kukoricában és napraforgóban használható fel drótférgek és kukoricabogár lárva ellen. A talajfertőtlenítő szer már az első fél évben bizonyított, hozzájárulva a vállalat növényvédelmi szegmens értékesítési számainak növekedéséhez Magyarországon.

A kiemelkedően széles hatásspektrumú kalászos őszi gyomirtó szer, a BizonTM az idei év első 9 hónapjában a búza vetésterület növekedését szignifikánsan meghaladó értékesítési növekedéssel bizonyította kiválóságát a magról kelő kétszikű gyomok ellen.

A Corteva kalászos gombaölő szer portfóliójában kettő új termék található. A vállalat tavaly vezette be a VerbenTM gombaölő szert, mely kiemelkedő hatékonyságot biztosít levélbetegségek ellen, valamint kiváló hatással bír a kalászfuzáriózis ellen is. A vállalat idei nagy újdonsága, a QueenTM kiemelkedően nagy hatású, hosszan tartó védelmet nyújtó gombaölő szer, novemberben kapta meg a kereskedelmi engedélyt Magyarországon.

A Corteva folyamatosan bővíti portfólióját a természetes biológiai termékek piacán és törekszik a termékek környezetbarát megújítására. A Magyarországon kereskedelmi forgalomban lévő InstinctTM nitrogén stabilizátor hatására a kijuttatott nitrogén hosszabb ideig marad a növények gyökérzónájában, így csökken a nitrogén veszteség és a nitrát kimosódás negatív környezeti hatása.

„A Corteva számos olyan együttműködést írt alá az elmúlt évek során a világ vezető biológiai készítmények gyártóival, melyek lehetővé teszik, hogy a vállalat az európai piacra tápanyag hasznosulást optimalizáló termékeket vezessen be. Ezek a megállapodások is hozzájárulnak ahhoz, hogy a vállalat megvalósíthassa 2030-as fenntarthatósági törekvéseit” – tette hozzá Borsos László.

Forrás: 
Corteva Agriscience

Népszerű agrárszaklapok

Ezeket olvasta már?

Fenntarthatóság az almatermesztésben

Hetven országból érkezett tizenhatezer látogatóval zárta háromnapos rendezvénysorozatát a 12. Interpoma kiállítás Bolzanóban. Négy év kihagyás után került sor a nemzetközi találkozóra, és rekordot döntött a külföldi érdeklődés.

A műtrágyák megváltoztatják a poszméhek virágérzetét

A műtrágyák korlátozzák a beporzást, mert időlegesen megváltoztatják a poszméhek virágérzetét. A beporzók ritkábban szállnak le a műtrágyával, vagy növényvédő szerekkel nemrégiben permetezett virágokon, mivel képesek észlelni a virág körüli elektromos tér változásait - állapították meg a kutatók.

Növénynemesítésők találkozója

Emléknappal ünnepelte meg a Növénynemesítők Egyesülete azt a korszakos jelentőségű, első magyar növénynemesítési könyvet, amelyet éppen 200 évvel ezelőtt adtak ki. A jeles alkalmat konferenciával is egybekötötték, ahol a magyar növénynemesítés kiváló professzorai ismertették az szántóföldi és kertészeti növénynemesítés kutatás-fejlesztésének és oktatásának helyzetét és kihívásait.

A biológiai iparág egyik legnagyobb független vállalatát vásárolta meg a Corteva

A Corteva, Inc. (NYSE: CTVA) és a Stoller Group, Inc. ("Stoller") ma bejelentette, hogy a Corteva végleges megállapodást írt alá a houstoni székhelyű Stoller, az iparág egyik legnagyobb független biológiai vállalatának felvásárlásáról. A több mint 60 országban folytatott tevékenységével és értékesítésével, valamint 2022-re több mint 400 millió dollárra prognosztizált bevételével a Stoller hozzájárul a Corteva növekedési és nyereségességi (EBITDA) mutatóihoz.

A krónikus rovarölőszer-hatás károsítja a méhek látását

Egy Rachel Parkinson és munkatársai által most közzétett tudományos cikk eddig nem alkalmazott, új vizsgálati módszerekkel gyarapítja a bizonyítékok sorát, hogy a neonikotinoidok hosszabb távon igenis káros hatással vannak a méhek látásán keresztül viselkedésükre, tájékozódásukra.

Mégis beengedi Mexikó az amerikai GM kukoricát

A mexikói elnök, Andres Manuel Lopez Obrador a héten jelentette be, hogy szeretne megállapodni Washingtonnal. Mindezt azután, hogy az USA jogi lépésekkel fenyegetőzött annak hatására, hogy Mexikó meg akarta tiltani a GM (génmódosított) kukorica importját 2024-re.

Intelligens permetezés Európában

Az idei SIMA kiállításon mutatta be Európában a John Deere a növényvédő permetezőgépeihez kifejlesztett See & Spray funkciót. A gépeket az amerikai vállalat hollandiai gyárában, Horstban gyártják.

Másodvirágzás ősszel

Városi vadgesztenyefákon nem teljesen szokatlan, hogy ősszel néhány virágzatot látunk a száraz levelek mellett vagy a kopasz ágakon, az idén azonban több növényfajon is hasonló jelenség tapasztalható. Mi ennek az oka?

Csökkent a kukorica ára Lengyelországban

Végéhez közeledik a szemes kukorica betakarítása Lengyelországban, mégsem felhőtlen a lengyel gazdák öröme, mert továbbra is nagy mennyiségű import kerül az országba Ukrajnából, ami a belföldi termés árát lenyomja.

Ki fog sárgarépát tárolni?

Sárgarépa-termesztőknek szerveztek találkozót Zsombón, a Bálint család gazdaságában a Nunhems Hungary Kft., a BASF Hungaria Kft., a Seedplus Kft., a Koppert Hungária Kft., valamint a Carmeuse Hungária Kft. képviselői. A területbejáráson számos kérdés szóba került, a termesztett fajták, technológiai módszerek és termesztést segítő anyagok ismertetése mellett a kereskedelmi helyzetet is elemezték az előadók és a vendégek.