0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2024. március 29.

Másodszor rendezik meg a gyógy- és fűszernövények expóját

Az első Spices & Herbs Global Expo sikere után az idén ismét megrendezik a gyógy- és fűszernövényekre fókuszáló nemzetközi tanácskozást és kiállítást a Macfrut kiállítás keretein belül a Rimini Expo Centerben, 2023. május 3-5. között. A vásáron belüli vásárként sorra kerülő esemény fűszer- és aromanövényekkel, gyógynövényekkel foglalkozó termelők, feldolgozók, kutatók és forgalmazók találkozóhelye.

Ebben a témakörben csoportosított kiállítóhelyek, workshopok és üzleti találkozók várják a világ minden részéről érkező szakembereket. A rendezvényt az olasz gyógynövénytermesztők szervezete (FIPPO), az olasz szaklap és a Cannamela nagykereskedő szervezi.

A világon több mint 35 ezer ismert és hivatalosan nyilvántartott gyógynövény létezik, mondta az esemény kapcsán Andrea Primavera, a FIPPO elnöke. Ezeket a hatóanyagukért, aromás és funkcionális összetevőikért használjuk.

Becslések szerint sok más hasznos növény él a világon, és valószínűleg naponta fedeznek fel új fajokat és gyógyhatásokat.

Manapság a gyógy-, aroma- és fűszernövényeket az emberek az egészséggel, jólléttel és helyes táplálkozással kötik össze. Ezeknek a termékeknek az ellátási láncát is a „zöld kémia”, az átláthatóság és a fenntarthatóság, körkörös gazdálkodás jellemzi.

A világ népességének harmada jut hozzá a szükséges gyógynövényekhez és orvosságokhoz, ezért különböző becslések szerint

a következő öt évben 38-53%-kal bővül a herbák piaca, régiótól függően.

Napjainkban a világban tapasztalható szociális és politikai válságok, a drága energia és a klímaváltozás megnöveli az igény a kis környezeti hatású termékek iránt, amilyenek a herbák is, akár gyógyászati vagy jólléti célra, akár további feldolgozásra használják azokat.

Az idei témák között szerepel majd a fenntartható termesztés, a biodiverzitás védelme, valamint a hagyományos tudást őrzők jogainak védelme.

Forrás: magyarmezogazdasag.hu/fruitecom