
Amit biztosan tudunk róla, hogy gazdag kalciumban, élelmi rostban, folsavban, mangánban, magnéziumban, káliumban, C vitaminban és cinkben, amelyek mind hozzájárulnak az egészségünk megőrzéséhez.
Akit megfázás vagy arcüreggyulladás kerülget, annak tényleg segíthet a friss torma reszelése, illetve fogyasztása, mivel javítja a keringést az arcban és hozzájárul a légutak tisztításához, amiben a kéntartalmának is szerepe van.
Mivel alacsony a kalória- és magas a rosttartalma, a fogyókúrázók is bátran élhetnek vele, ha ízekkel gazdagítanák például a salátaöntetet.
Nagy előnye, hogy felgyorsítja az anyagcserét, segíti az emésztést, támogatja a májat és serkenti az epe működését.
Kutatják a szerepét a daganatos megbetegedések elleni védekezésben is. Vannak tanulmányok, amelyek szerint lassítja a rákos sejtek terjedését, különösen a májban.
A torma tehát nemcsak a húsvéti sonka mellé kiváló választás, ha ízesíteni, gazdagítani szeretnénk az étkezésünket, de húsvétkor egyenesen kötelező része az ünnepi reggelinek!