0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2024. június 19.

Véletlen kertész – A Fűszeres Lánynál járt az AgroTime

Az AgroTime legutóbbi adásában a fűszeres lány, azaz Nagy Zsófia kertjébe látogatott el Bányavölgyi Donáta. Itt különféle, a mindennapi magyar konyha népszerű fűszereitől kezdve egészen a tonic alapanyagként ismert kínafakéregig sok mindent megszagolhatott, mindezt bekötött szemmel, de szaglása nem hagyta cserben!

youtube://v/g1AL6rHJMzU

Nagy Zsófia eredetileg kertépítő mérnöknek készült, azonban szakválasztáskor rossz szakot írt be a jelentkezési lapra, így végül kertészmérnökire nyert felvételt. Ha már az élet így hozta, nem tántorodott el a kihívástól, és tanulmányait gyógynövény-szakirányon folytatta. Eközben folyamatosan kísérletezett, számos gyógy- és fűszernövényt kezdett el termeszteni, amiket kiszárítva, termékeit felcímkézve értékesített a piacokon. Lelkesedésének eredményeként egyre nagyobb vevőkört szerzett, akiknek igényeit különféle, a boltokban nem kapható fűszerkeverékekkel elégített ki. A

piacon ráragadt fűszeres lány becenév később vállalkozásának nevét ihlette; hitel segítségével létrehozta saját webáruházát (afuszereslany.hu) és viszonteladói partnerhálózatát, amelyek olyannyira felfutottak, hogy a piacozás időközben mellékvágányra került.

Jelenleg mintegy 40-50-féle fűszert termeszt, de évszaktól függően ezeknek fajtái változnak. Ezek közül szagolt meg Donáta több frissen leszedett mintát, amelyekről bekötött szemmel kellett kitalálnia, milyen fűszernövényt tart Zsófia az orra alá. A petrezselyem illatából még könnyűszerrel következtetett a növényre, de a mustármag és a kínafakéreg illata (amely egyébként a tonic alapanyaga) már nehéz feladatnak bizonyult Donáta szaglószervének.

Nagy Zsófia egyébként azt is elárulta, hogy a Bölcsek pora fantázianévre hallgató fűszerkeveréke a legkülönlegesebb portfóliójában, ugyanis tizenhárom-féle fűszernövény keverékéből állította elő, és a vásárlók egyik kedvence.

Forrás: magyarmezogazdasag.hu