0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2024. június 14.

Új vezérigazgatója lesz júliustól a Penny Magyarországnak

Mathias Mentrop lesz a Penny Magyarország vezérigazgatója július 1-jétől, aki a csehországi hálózat operatív igazgatója jelenleg - közölte a diszkontáruházlánc csütörtökön az MTI-vel.

Florian Jens Naegele, a Penny leköszönő magyarországi vezérigazgatója a közlemény szerint elmondta:

nagyszerű szakértői csapatuk volt, és bízik benne, hogy a Penny azon az úton halad, hogy tovább növelje piaci részesedését Magyarországon.

Az új vezérigazgató a csehországi Penny-nél szerezett tapasztalatait az áruházak megújítása és modernizálása terén szeretné kamatoztatni Magyarországon. Úgy fogalmazott, hogy nem is lehetnének jobb helyzetben, és kiváltságosnak érzi magát, hogy „innen viheti előre a vállalatot”.

Mathias Mentrop 2012-ben csatlakozott a Rewe csoporthoz a Penny Bulgária értékesítési vezetőjeként. 2015-től a cég csehországi leányvállalatának kereskedelmi vezetői feladatait látta el, majd 2018-tól operatív igazgatóként vezette az ottani egységet.

A közlemény szerint 2018-ban, amikor Florian Naegele elvállalta a Penny Magyarország vezérigazgatói posztját, a diszkontlánc piaci részesedése 8,1 százalék volt, 215 üzlettel és körülbelül 3800 kollégával rendelkezett. A diszkontáruház jelenleg 229 üzlettel, közel 5000 kollégával és csaknem 11 százalékos piaci részesedéssel rendelkezik Magyarországon. A cég 1996 óta működik az országban.

A Penny Magyarország bruttó forgalma tavaly 489 milliárd forintot tett ki szemben a 2021-es 389,5 milliárd forinttal – tájékoztatta a cég az MTI-t.

Forrás: MTI