0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2024. június 15.

Fogyni szeretne? 6 érvünk is van, miért a gombát válassza

A gomba sokoldalú táplálék, amely más ételekkel remekül párosítható. A gomba egy egészséges étkezési lehetőséget jelent, akkor is, ha fogykókúrába kezdünk.

Vannak olyan ételek, amelyek biztosan, gyorsan segítenek kalóriát égetni és megszabadulni attól a makacs zsírtól, ami terheli a testünket. A köztudatban több ilyen zöldség és gyümölcs is van ami elsősorban eszünkbe jut, ha a testsúlyunkat szeretnénk csökkenteni. Ám kevesen gondolnak ilyenkor a gombára. A gomba az egyik kevésbé ismert fogyókúrás étel, és jó kiegészítője lehet a fogyókúrás étrendnek. A rágcsálni valóktól a komplex fogásokig többféleképpen is fogyaszthatja a gombát, és beépítheti az étkezésekbe. A gomba kiváló fehérje-, antioxidáns- és egyéb tápanyagforrás.

A gombák a bennük rejlő kalória- és zsírtartalom miatt vonzóak azok számára, akik csökkenteni szeretnék a napi bevitelüket. A teltségérzetet, amelyet ezek az ételek nyújtanak, bőséges hidratáltságuknak és rosttartalmuknak köszönhetik

A gomba előnyei az étkezésben, amiről  mindenképpen érdemes tudni

1, rostban gazdag élelmiszer, ami nemcsak a súlycsökkentésben segít, hanem hosszabb ideig jóllakottság érzést kelt

2, alacsony a kalória- és a zsírtartalma, ezért ideális a fogyókúrázók számára, de akkor is, ha szeretnénk megőrizni a testsúlyunkat

3, elősegíti a bélrendszer egészségét, mert probiotikus tulajdonságokkal is rendelkezik, amelyek tovább segítik a bélrendszer egészségének javítását. A jó bélrendszer jó emésztést és hatékony fogyókúrát jelent.

4, antioxidáns tulajdonságokkal rendelkeznek, ennek köszönhetően segít az oxidatív stressz elleni küzdelemben, ami csökkenti a gyulladás kockázatát a szervezetben

5, Csökkenti a vérnyomást, ehhez gazdag ásványi anyag tartalma járul hozzá, aminek következtében csökkentheti a szívbetegségek kialakulásának kockázatát is

6,  Kiváló D-vitamin forrás, ami szintén elengedhetetlen az egészség megőrzéséhez, és feldolgozás során is megmarad a gombában.

Az csak ráadás, hogy a gombából rengeteg finom fogás készülhet, a leves, ragu, sült, köret, saláta, és bármilyen zöldséges, húsos, vagy tészta étel összetevője is lehet.

Néhány tanulmány szerint a gomba  jót tesz a szívnek, az immunrendszernek, és segíthet a neurodegeneratív állapotok kezelésében is. A gombák beépítése az ételekbe hozzájárulhat a kiegyensúlyozottabb és egészségesebb étrendhez anélkül, hogy túlzott kalóriabevitelhez vezetne. A legjobb fogyókúrás eredmény elérése érdekében a gombát egy jól összeállított étrenddel és gyakori testmozgással kell párosítani.

 

 

Forrás: india.com

Magazin ajánló: