0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2024. június 15.

Kripto-sertésplatform Horvátországban

A horvát húsipar megmentésére az összeomlástól három horvát vállalkozás közös online platformot indított, amin keresztül „kriptosertéseket” vásárolhatnak a befektetők, amit sertéshúsra lehet beváltani.

Az Agroporc, a Beyondi és a Blok Be GoAgro nevű tőzsdeplatformján  sertést “megtestesítő” NFT-kkel, (azaz nem helyettesíthető tokenekkel) kereskedhetnek a befektetők.

A sertés-NFT kibocsátási értéke darabonként 250 euró, és 100 kilogramm sertéshúsra váltható be, és összesen 240 ezer NFT-t kibocsátását tervezik, 900 napos lejárattal. A befektetést 900 nap elteltével lehet megújítani, eladni – vagy beváltani 107,5 kg sertéshúsra. Az NFT-értékesítés bevételét az Agroporc két sertéstelepén beállítandó állatok beszerezésére és takarmmányozására szánják.

Mint az Agroporc igazgatója elmondta, a projekt egyik célja, hogy közvetlen kapcsolatot teremtsenek a gazdálkodók és a fogyasztók között, már csak azért is, mert a sertéstartás hanyatlóban van Európában.

Horvátországban az átlagosnál is markánsabban hanyatlik, mert igen nagy csapást mért rá az afrikai sertéspestis elterjedése az országban.

Forrás: EURACTIV

Magazin ajánló: