0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2024. június 19.

Mázsás harcsát fogtak Fehérvárcsurgón

A hal egészen pontosan 101.1 kg-ot nyomott a hitelesítés során.

Mázsás harcsát pergettek a Fehérvárcsurgói Víztározóból. A hal 237 centiméteres hosszúságú volt és egészen pontosan 101.1 kg-ot nyomott a hitelesítés során – írja a halazin.hu.

Kucsák László (Kutyus Doktor) a legnagyobb közösségi oldalon osztotta meg a rendkívüli fogását. Mint írja, az idei év legjobb napját élte át – köszönhetően a kapitális fogásnak.

A horgász napsütéses napon kezdett el pergetni a víztározó sekély vizén, de nem jött a reggeli kapás. Ezután fokozatosan a mélyvíz felé haladva dobált a legjobbnak vélt helyeken.

Maximum 15-20 percet töltött egy-egy részen mert azt tapasztalta korábban, hogyha kicsit is éhes a harcsa, az kiderül az első pár dobásból.

Délelőtt 11 óra körül, egy 5 méter körüli vízen, a fenék közelében vezetett Fox Rage Replicant 16 cm-es csalira éhezett meg az öreg ,,mohoshátú” bajszos harcsa – írta László.

A hatalmas harcsával emberfeletti küzdelem indult meg a bevágás után. 1 óra 40 percig tartott és elég nehezen ment, mivel egyedül volt kint a horgász.

A fárasztó harc végén aztán sikerült part közelébe húznia a kapitális halat, majd partról folytatva végül kifogni.

Mint írja, természetesen a hitelesítés és egy pár fénykép után visszaengedték a vízbe.

Bejegyzése zárásaként a boldog horgász köszöni a halőr kollégának, valamint a helyi horgászoknak a közreműködést, akik segítettek megörökíteni ezeket a felejthetetlen pillanatokat.

Illusztráció
Forrás: halazin.hu

Magazin ajánló: