0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2024. szeptember 9.

Úgy adják, ahogy a természettől kapták

Az idei OMÉK kistermelői húskészítményeket bemutató manufaktúrák közül az Andi-Mangi fantázianévre keresztelt kistermelői gazdaság standja az egyik legvonzóbb a sok közül.

Nemcsak a kiváló minőségű füstölt árujuk okán, de a bivalyok húzta szekérmakett és az állatkoponya miatt is.

(Fotó: Csatlós Norbert)

„A gazda úgy adja, ahogy a természettől kapta.” Ez a mottója a hajdúböszörményi húsmanufaktúrának, akik saját tenyésztésű mangalica és bivaly feldolgozásával, hagyományos házi eljárásokkal készítik termékeiket.

Az adalékanyagokat, ízfokozókat, tartósítószereket nem tartalmazó füstölt áruk között találunk mangalicabélbe töltött bivalyhúst szalámi és kolbász formájában, mangalicakolbászt és -szalonnát is.

Ezek a termékek természetesen különböző ízvilágban kaphatók, akad erősen füstölt, kissé csípős és „lángoló” kolbász is, de a kapott kóstolók alapján egyértelműen a magyar vidék ízei mutatkoznak meg húskészítményeikben.

(Fotó: Csatlós Norbert)

Húsz-harminc egyed között tartják bivaly- és mangalicaállományukat, az előállított termékeket pedig termelői és hagyományos helyi piacokon értékesítik. Jól bejáratott vevőkörük évről évre bővül, sok esetben, ha külön igény érkezik ízvilág tekintetében, igyekeznek azt mihamarabb beilleszteni termékpalettájukba.

Forrás: magyarmezogazdasag.hu

Magazin ajánló: