0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2025. január 19.

Majdnem öt százalékkal kerül többe egészségesen étkezni

A FAO legújabb jelentése alapján az egészséges étkezés 4,3%-kal jobban terhelheti pénztárcánkat, mint 2020-ban.

Az Egyesült Nemzetek Szervezetének (ENSZ) Élelmezésügyi és Mezőgazdasági Szervezete (FAO) szerdán megjelent Statisztikai Évkönyve az emelkedett élelmiszerköltségek mellett a természeti katasztrófák mezőgazdaságra gyakorolt hatását is kiemelte – írja a UN News.

A FAO jelentése szerint az emberáltali, valamint a természeti katasztrófák 123 milliárd amerikai dollárnyi veszteséget jelentettek a mezőgazdasági szektorban, mely az éves termelés értékének öt százalékát teszi ki.

A mezőgazdaság 2021-ben világszinten több mint 870 millió embert foglalkoztatott, mely a globális munkaerőpiac 27%-át tette ki.

Ez a szám jelentősen csökkent a századeleje óta, hiszen a kétezres évek elején még nagyjából egymilliárdan foglalkoztak mezőgazdasággal, mely a teljes foglalkoztatottság 40%-át fedte le.

A statisztikai évkönyv azt is kiemelte, Fekete-Afrikában a betakarított mezőgazdasági termények 20%-a vész oda aratás után, ez pedig globális szinten a legmagasabb érték.

A FAO Statisztikai Évkönyve ide kattintva olvasható.

Forrás: UN News

Magazin ajánló: