
Mint írták, a verseny célja a hungarikum magyar pálinka mint nemzeti ital és a minőségi csokoládék közös kulináris élvezeti értékeinek népszerűsítése. További cél a hazai kézműves csokoládés műhelyek, cukrászüzemek, édesipari termékeket előállító vendéglátóhelyek és a minőségi gyümölcspálinkákat gyártó cégek szakmai együttműködésének előmozdítása.
Az idén két új kategóriát is meghirdetnek, lesz mindenmentes kategória, és várják oktatási intézmények jelentkezését is. A közlemény idézi Veszely Attila zsűrielnököt, aki szerint „nagyon fontos, hogy a szakiskolák, szakképzési centrumok, technikumok képzésein résztvevő cukrász tanulók is megmérettethessék magukat egy-egy rangos versenyen”.
Nevezni február 1. és április 12. között lehet; nemcsak hazai, hanem határon túli vállalkozások is jelentkezhetnek, a feltétel, hogy adószámmal rendelkezzenek. Nevezni lehet krémtöltelékkel készült kézműves pálinkás bonbonnal; és mivel a fesztiválon idén az év gyümölcse a birs lesz, külön bírálják a birspálinka felhasználásával készült édességeket.
Ez alapján arany, ezüst és bronz minősítéseket osztanak.
Az eredményhirdetés május 18-án, a 24. Gyulai Pálinkafesztiválon lesz – írták.
