0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2024. április 19.

Emésztési gondok, puffadás? Ez a 7 konyhai alapanyag segít legyőzni őket

Konyhánk a természetes gyógymódok tárháza, igazi kincseskamra. Szinte biztos, hogy megtaláljuk otthonunk polcain ezt a 7 fűszert, melyek segítségünkre lehetnek, ha emésztési gondokkal küzdünk.
Természetes úton is csökkenthetőek a hasi panaszok

Bizonyos fűszerek, gyógynövények jótékony hatással bírnak emésztésünkre, segítik helyreállítani az egészséges gyomorműködést, csillapítják a hasi fájdalmat, csökkentve a fellépő diszkomfortérzetet. Emellett fokozzák az enzimtermelést, mely által könnyebben emészthetővé válik az elfogyasztott étel – írja a healthshots.com dietetikusa.

Az alábbi 7 fűszernövényt érdemes kipróbálni emésztési gondok esetén.

Gyömbér

A gyömbérben található gingerol egy olyan bioaktív vegyület, mely gyulladáscsökkentő, antioxidáns hatással rendelkezik, ennek köszönhetően pedig segíthet csökkenteni a puffadást. Kis mennyiségben hányinger csillapítására is alkalmazható.

A gyömbért számtalan módon fogyaszthatjuk, akár frissen, akár szárított, por formájában, vagy teaként.
Teaként fogyasztva a folyadékpótlásról is gondoskodunk

Borsmenta

A borsmenta széles körben ismert hűsítő hatásáról. A benne levő mentol nyugtatóan hat a gyomor-bél traktus izmaira, így enyhíthető vele a puffadás.

Fogyasszunk borsmentateát vagy adjunk friss mentaleveleket ételeinkhez, hogy elérjük a kívánt hatást.
A borsmenta illóolaj élénkítő hatású

Édesköménymag

Az édesköménymagot már régóta alkalmazzák emésztési problémák természetes „gyógyszereként”. A benne található anetol nyugtatóan hat a bélrendszer izmaira, valamint gyulladáscsökkentő hatásáról is ismert.

Emésztőrendszerünk meghálálja, ha édesköménymagot csempészünk ételeinkbe!
Étvágyjavító hatása is ismert

Köménymag

A köménymag, amellett, hogy rendkívül ízletes, hasznunkra válhat hasi panaszok esetén is.

Olyan vegyületeket tartalmaz, melyek ösztönzik az enzimtermelést, ezáltal segítve az elfogyasztott ételek lebontását, megelőzve a gázképződést.

Ha köménymagot adunk ételünkhöz, emelhetjük annak ízvilágát, miközben támogatjuk gyomrunk egészségét is.

Stimulálja a hasnyálmirigyet, így segítve az enzimtermelést
Forrás: healthshots.com

Magazin ajánló: