
Bizonyos fűszerek, gyógynövények jótékony hatással bírnak emésztésünkre, segítik helyreállítani az egészséges gyomorműködést, csillapítják a hasi fájdalmat, csökkentve a fellépő diszkomfortérzetet. Emellett fokozzák az enzimtermelést, mely által könnyebben emészthetővé válik az elfogyasztott étel – írja a healthshots.com dietetikusa.
Az alábbi 7 fűszernövényt érdemes kipróbálni emésztési gondok esetén.
Gyömbér
A gyömbérben található gingerol egy olyan bioaktív vegyület, mely gyulladáscsökkentő, antioxidáns hatással rendelkezik, ennek köszönhetően pedig segíthet csökkenteni a puffadást. Kis mennyiségben hányinger csillapítására is alkalmazható.

Borsmenta
A borsmenta széles körben ismert hűsítő hatásáról. A benne levő mentol nyugtatóan hat a gyomor-bél traktus izmaira, így enyhíthető vele a puffadás.

Édesköménymag
Az édesköménymagot már régóta alkalmazzák emésztési problémák természetes „gyógyszereként”. A benne található anetol nyugtatóan hat a bélrendszer izmaira, valamint gyulladáscsökkentő hatásáról is ismert.

Köménymag
A köménymag, amellett, hogy rendkívül ízletes, hasznunkra válhat hasi panaszok esetén is.
Ha köménymagot adunk ételünkhöz, emelhetjük annak ízvilágát, miközben támogatjuk gyomrunk egészségét is.
