0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2024. május 23.

6 tipp, hogy egyszerűbbé váljon a bevásárlás

Az egészséges életmód bevásárlással kezdődik, hiszen elengedhetetlen a megfelelő alapanyagok kiválasztása, hogy tartani tudjuk magunkat egészséges szokásainkhoz. Ha pedig betartjuk ezt a 6 lépést, diéta alatt sem fog majd kihívást jelenteni!

bevásárlás, zöldség, gyümölcs

Ha konyhánk teli van friss gyümölcsökkel, változatos zöldségekkel, teljes kiőrlésű gabonatermékekkel, sovány húsokkal, már jó úton járunk, hogy támogassuk életmódváltásunkat. Ám sokszor nehézséget okoz, hogy ne csábuljunk el az élelmiszerboltok polcain sorakozó finomságok láttán.  Legyen szó életmódváltásról vagy diétáról, ha megfogadja a cleanplates dietetikusának 6 tippjét, sokkal könnyebben fog egészségtámogató döntéseket hozni bevásárláskor is!

Írjunk listát bevásárlás előtt

Magától értetődőnek hangzik, sokan mégis úgy indulnak neki a vásárlásnak, hogy előtte nem állítanak össze bevásárló listát az alapján, mit fognak főzni a héten.

Pedig ha felkészülten megyünk, sok felesleges körtől megszabadítjuk magunkat. Arról nem is beszélve, hogy energia mellett pénzt is spórolhatunk, ha célirányosan, terv alapján végezzük a bevásárlásunkat.

Mielőtt elindulunk, nézzünk körül a hűtőszekrényben, fagyasztóban, hiszen így elkerülhetjük a felhalmozást. Ha rendszeresen feltöltjük készleteinket, nem fogunk az éhségtől vezérelve boltba rohangálni, hogy aztán elcsábuljunk valamilyen egészségtelen gyorsétel láttán.

bevásárló lista írás

Időzítsük reggelre a bevásárlást

Ha már délelőtt letudjuk a bevásárlást, biztosak lehetünk benne, hogy a legjobb minőségű termékek kerülnek kosarunkba. A legtöbb élelmiszerbolt polcait ugyanis éjszaka töltik fel, így a legfrissebb zöldségek, gyümölcsök nyitás után vásárolhatók meg, míg zárás előtt már csak az egész nap szobahőmérsékleten tárolt termékek közül válogathatunk.

Válasszuk a szezonálisat

Főzés előtt gondoljuk végig, milyen termékeknek van idénye éppen. Így ugyanis a legjobb minőségű zöldségeket, gyümölcsöket szerezhetjük be a lehető legalacsonyabb áron. A dietetikus elmagyarázta, azokat a friss árukat, melyeknek éppen nincs szezonja, már hosszú ide tárolják, sokszor pedig messziről importálják őket.

A szezonális, helyi termékek a legízletesebbek, ezért aztán finom, tápanyagban gazdag fogásukat készíthetünk belőlük, melynek hála könnyebben fogjuk támogatni egészségünket.

élelmiszer, bolt, zöldség

Maradjunk a bolt külső részén

A legtöbb bolt kialakítása úgy néz ki, hogy a külső szélén lévő sorokon vannak elhelyezve a friss áruk, például a gyümölcsök, zöldségek, tejtermékek, húsok. A középső részeken pedig feldolgozott élelmiszerek rengetegében találhatjuk magunkat, itt vannak az édességek, sós ropogtatnivalók. Jobb, ha ezektől távol tartjuk magunkat, mert így elkerülhetjük, hogy a kosarunkban landoljon egy-egy egészségtelen termék. Természetesen van, hogy mégis a középső részlegre kell mennünk, hiszen itt vannak például tisztálkodó szerek is, ám ha egy mód van rá, próbáljunk inkább a külső sorokon mozogni.

Forrás: cleanplates.com

Magazin ajánló: