A gránátalma fogyasztása rendkívül jó hatással van egészségünkre: javíthatjuk vele vérnyomás- valamint vércukorszint értékeinket, sőt, még a koleszterinszintet is segíthet kordában tartani. De tudta, hogy a piros gyümölcs héja is hasznunkra válhat? Nem érdemes gondolkodás nélkül a szemetesbe dobni, hiszen használatával egészségünk mellett még a fenntarthatóság jegyében is eljárhatunk, igazi „zero waste” módra.
Az alábbiakban a healthshots.com szakértője osztja meg, milyen egészségügyi előnyökkel járhat, ha a gyümölcs egészét hasznosítjuk, ahelyett, hogy fogyasztását csak a magvaira korlátoznánk. Azt is eláruljuk, hogyan készíthetünk a héjból értékes hatóanyagot.
Antioxidáns
A szervezetnek gyakorta kell felvennie a harcot a fellépő oxidatív stresszel szemben. Amennyiben ez nem sikerül, számos krónikus betegség kialakulhat, így aztán elengedhetetlen, hogy antioxidánsokkal támogassuk a folyamatot.
Gyulladáscsökkentő
Az édes gyümölcsben lévő antioxidánsok mindemellett gyulladáscsökkentő hatással is bírnak, azaz támogatják a szervezetben fellépő gyulladásos folyamatok leküzdését, megelőzve a krónikus gyulladást.
Szív-és érrendszer egészsége
A gránátalma héja jótékony hatást fejthet ki szívünkre is. Hosszútávon segít csökkenteni a vérnyomást, a koleszterinszintet, hozzájárulva szív-és érrendszerünk egészségéhez.