0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2024. április 13.

Ki ne dobja a gránátalma héját! Több haszna van, mint gondolná

Nem csak héja alatt rejt kincset a gránátalma: az apró magvakat fedő réteg megfelelő felhasználásából ugyanis számos egészségügyi előnyünk származhat.

gránátalma héj

A gránátalma fogyasztása rendkívül jó hatással van egészségünkre: javíthatjuk vele vérnyomás- valamint vércukorszint értékeinket, sőt, még a koleszterinszintet is segíthet kordában tartani. De tudta, hogy a piros gyümölcs héja is hasznunkra válhat? Nem érdemes gondolkodás nélkül a szemetesbe dobni, hiszen használatával egészségünk mellett még a fenntarthatóság jegyében is eljárhatunk, igazi „zero waste” módra.

Az ajurvedikus orvoslás, mely az ősi India alternatív gyógyászati rendszere, a gránátalma héját már régóta alkalmazza áldásos hatásai véget.

Az alábbiakban a healthshots.com szakértője osztja meg, milyen egészségügyi előnyökkel járhat, ha a gyümölcs egészét hasznosítjuk, ahelyett, hogy fogyasztását csak a magvaira korlátoznánk. Azt is eláruljuk, hogyan készíthetünk a héjból értékes hatóanyagot.

Antioxidáns

gránátalma

A szervezetnek gyakorta kell felvennie a harcot a fellépő oxidatív stresszel szemben. Amennyiben ez nem sikerül, számos krónikus betegség kialakulhat, így aztán elengedhetetlen, hogy antioxidánsokkal támogassuk a folyamatot.

A gránátalma héja tele van a jótékony hatóanyagokkal, többek között polifenolokkal, flavonoidokkal, mely növényi vegyületek segítenek fellépni az oxidatív stresszel szemben.

Gyulladáscsökkentő

Az édes gyümölcsben lévő antioxidánsok mindemellett gyulladáscsökkentő hatással is bírnak, azaz támogatják a szervezetben fellépő gyulladásos folyamatok leküzdését, megelőzve a krónikus gyulladást.

Szív-és érrendszer egészsége

gránátalma

A gránátalma héja jótékony hatást fejthet ki szívünkre is. Hosszútávon segít csökkenteni a vérnyomást, a koleszterinszintet, hozzájárulva szív-és érrendszerünk egészségéhez.

Forrás: healthshots.com

Magazin ajánló: