0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2024. február 21.

Nem szabad kimaradni az agrárdigitalizációból

Nagyon erős kiválasztási szempont lesz az idei beruházási pályázatokon, hogy milyen a projekt digitális tartalma.
Az 5G-nek és 6G-nek akkor értjük majd igazán a jelentőségét, ha a növénytermesztés és állattenyésztés autonóm gépei elkezdenek egymással kommunikálni
Nem a jövőbeni vállalásokat, hanem az elért eredményeket és a megtett erőfeszítéseket fogják értékelni

– mondta Feldman Zsolt, mezőgazdaságért és vidékfejlesztésért felelős államtitkár a ma kezdődött PREGA Konferencia és Kiállítás megnyitóján.

Feldman Zsolt szerint a jelenlegi piaci környezethez azonban nem lehet sikeresen alkalmazkodni digitális technológiák nélkül

A precíziós gazdálkodással és agrárdigitalizációval foglalkozó szakmai fórum kilencedik alkalommal nyitotta meg kapuit Budapesten. A háromnapos rendezvény több mint 800 résztvevője 13 szekcióban és 4 workshopon több mint 100 előadóval találkozhat és több mint 40 kiállítási standon ismerheti meg az agrárium digitális átállásához kapcsolódó legújabb fejlesztéseket.

A rendezvényt megnyitó Feldman Zsolt egyebek mellett elmondta, hogy mára sokkal könnyebbé vált a diskurzus a digitalizációról, hiszen a mindennapi életünk részévé vált. Ugyanakkor nem tudjuk, tart-e ott a 9 millió európai mezőgazdasági termelő, hogy kötelezővé váljon az adatszolgáltatás teljes digitalizálása. Ha a technológia hátterében a lehetőségeket keressük és nem a kényszert, fontos része lehet a tudatos, átgondolt döntésekben és a versenyképesség megőrzésében, növelésében. Egyértelmű, hogy a digitális és precíziós technológiákra időt és energiát kell szánni, de nem kell a legdrágább megoldásokra gondolni, hiszen számos startup cég működik a területen, amelyek a valós igényekre reagálnak. A jelenlegi piaci környezethez azonban nem lehet sikeresen alkalmazkodni digitális technológiák nélkül.

Forrás: magyarmezogazdasag.hu

Magazin ajánló: