0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2024. szeptember 10.

Pástétomok zöldségekből: változatosan, egészségesen

A pástétom egy olyan kence, mellyel feldobhatunk bármilyen kenyeret, tartalmasabbá, laktatóbbá varázsolhatjuk a szendvicseket. Emellett nagyszerű lehetőség, hogy szuper tápanyagokkal és fitonutriensekkel gazdagítsuk étkezéseinket.

Igazából van még egy nagyon fontos szerepük: segíthetnek egyensúlyban tartani a vércukorszintet. A bennünk található zsírok és rostok jelentős telítőértékkel bírnak, szénhidráttartalmuk lassabban hasznosul, nem növelik meg gyorsan a vér cukortartalmát, így nincs szükség rengeteg inzulinnal sebtében lenyomni.

Ennek köszönhetően sokkal később éhezünk meg, és összességében kevesebb, jobb minőségű, valamint kedvezőbb összetételű ételt eszünk. Továbbá ki tudjuk hagyni azt a cukorsokkot, amit a túl mélyre zuhant vércukorszintünk miatt indokoltnak éreznénk mielőbb elfogyasztani.

Hummusz

Leggyakrabban a csicseriborsó köré szerveződő kence vagy mártogatós. A csicseri remek alap, édesen és sósan egyaránt megállja a helyét, jól kombinálható sokféle zöldséggel, fűszerrel. Érdemes minél gyakrabban fogyasztani, mert csökkenti a koleszterinszintet és a kardiovaszkuláris betegségek kialakulásának rizikóját. Mérsékli az étkezés után bekövetkező vércukorszint-emelkedést. Segít rendben tartani a székletet, táplálja a bélflórát és magas telítőértéke révén hosszan tartó jóllakottságot biztosít.

Babkrém

A babfélék rendkívül értékes nyersanyagok, mivel sok rostot, kiváló minőségű fehérjét és számos fitokemikáliát tartalmaznak.

Lassan emésztődnek, elhúzódóan emelik meg a vércukorszintet, hosszan ellátják a szervezetet energiával, csökkentik a koleszterinszintet. Védő hatással vannak a szívre és az érrendszerre. Kombináljuk bátran különféle fűszerekkel, ízesítőanyagokkal. Összezúzhatjuk egy villa segítségével, vagy turmixoljuk simára, ahogy tetszik.

Forrás: magyarmezogazdasag.hu

Magazin ajánló: