0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2024. május 18.

Tippek lóvásárlás előtt 3.

A tanácsokat nemcsak a teljesen kezdő lótartóknak érdemes elolvasni, a tapasztaltabb lovasok is gazdagodhatnak néhány hasznos információval.
istálló lovak
Illusztráció

Az új ló hazaérkezése

Ha minden rendben, megtörtént az adásvétel, büszke lehetsz magadra, megvetted a lovad! Most már csak haza kell szállítanod, hozzászoktatni az új otthonához és elkezdődhet egymás megismerése. Ne feledd, bármilyen költözés stresszeli a lovat, ezért érdemes az előző otthonához hasonló rutint tartani, amíg megszokja az új helyét és az új gazdáját.

Hagyj neki elég időt, hiszen a költözés nagy változás. Ne várj tőle túl sokat, túl hamar, eleinte tűzz ki kis célokat magad és a lovad elé, és ne feledd a dicséretet, ha teljesültek a célok. Ne feledd, kis lépésekkel tudsz biztos alapokra szert tenni, ha túl gyorsan haladsz, egy bizonyos ponton vissza kell majd térned újra az alapokhoz.

Ne próbálj ki semmi újat – még. Az eladó el fogja mondani, milyen szinten képzett a ló, mihez szokott hozzá az edzések, takarmányozás, karámban töltött idő terén, ezektől az első néhány hónapban ne nagyon térj el. Tölts sok időt azzal, hogy földről ismerkedsz a lóval, hiszen meg kell bíznia benned, éppannyira, amennyire neked is meg kell bíznod benne. Ha olyan problémával találod szembe magad, amit nem tudsz egymagad megoldani, kérj tanácsot az edződtől. Ha rosszul alakulnak a dolgok, ne félj felvenni a kapcsolatot az eladóval, mivel ő jobban ismeri a lovat, mint te, hasznos tanácsokkal láthat el, amelyek orvosolhatják a problémákat, mielőtt teljesen kifutna a kezedből az irányítás.

Reméljük, sorozatunk segít megtalálni a számodra tökéletes lovat és sikerül felépíteni egy jó alapokon nyugvó kapcsolatot új sporttársaddal a jövőbeni szép eredmények reményében.

(Forrás: Horse & Hound)

Forrás: Pegazus

Szaklap, amelyben a cikk megjelent: