Támogatja a szív-és érrendszer egészségét
A benne található flavonoidok olyan növényi eredetű vegyületek, melyek bevitelével támogathatjuk szívünk egészségét is. Fehér tea fogyasztásával segítünk csökkenteni az LDL, vagyis a „rossz” koleszterin mennyiségét szervezetünkben, támogatjuk az endothel funkciókat, mely révén csökken az érelmeszesedés kockázata, valamint a zsíranyagcsere megfelelő működését is. Ezek pedig mind-mind hozzájárulnak szívünk egészségének megőrzéséhez.
Csökkenti a cukorbetegség kockázatát
Meglévő betegség esetében pedig fogyasztása kedvezőbb éhomi glükózszint-értékeket valamint inzulinszekréciót eredményezhet.
Rákmegelőző hatású
A Nutrition and Cancer folyóiratban megjelent kutatás eredményei alapján a fehér tea fogyasztása megelőzheti a rákos sejtek elburjánzását a vastagbélben. A tanulmány szerint segíti ezen sejtek terjedésének meggátolását valamint védelmet nyújt az egészséges sejtek számára.
A tökéletes elkészítés
Fehér tea kortyolgatásával feldobhatjuk a borongós, tél végi estéket, amit ráadásul szervezetünk is meghálál. Ám mindig ügyeljünk, hogy
Ha szálas teát használunk, hosszabb ideig áztassuk, mint a filteres verziót. Előbbi nagyjából 7, utóbbi csupán 3 percet vesz igénybe. Ha pedig maximálisan szeretnénk kiélvezni különleges ízét, jó minőségű szűrt vizet használjunk hozzá.