Erre figyeljünk vásárláskor
Próbáljunk olyan avokádót találni, mely nem rendelkezik jól látható esztétikai hibákkal, nem borítják foltok, dudorok. Válasszunk világoszöld avokádót, mert az biztosan nincs túlérve, viszont rövid időn belül meg tud érni.
Ennek egyik jó módszere, ha a félbevágott avokádót átkenjük egy kis olajjal, hiszen így megakadályozzuk, hogy levegővel érintkezhessen. Szintén kipróbálhatjuk, hogy – csakúgy, mint az alma vagy a körte esetében – egy kis citromlevet csepegtetünk rá. Fontos, hogy próbáljuk ezek után is biztosítani a légmentest tárolást, vonjuk be valamilyen fóliával, mielőtt eltennénk. Egy időben népszerű trükk volt az avokádó vízben való tárolása, lévén, így tovább eláll. Ám a szakemberek ezt semmiképp sem ajánlják, mivel a hideg víz nem fertőtlenít, elszaporodhatnak benne az avokádó felszínén megtalálható esetleges baktériumok.
Így ez élelmiszer-biztonsági szempontból semmiképp nem megfelelő eljárás.
Az avokádó a mexikói konyha szerves része, a belőle készült krém, a guacamole is innen indult világhódító útjára. A mexikóiak pedig egy egyszerű trükkel igyekeznek megőrizni annak frissességét: visszateszik a magot az elkészült krémbe – írja a Mindmegette.
