Élelmiszer-tudományi szakértők ajánlásai
- Javasolt az állati-eredetű fehérje fogyasztása, keressük a „magasabb hús-alacsonyabb zsír” összetételű, minőségi terméket.
- Fogyasszunk mértékkel vörös hús féléket, májat is, mert ezek jobban hasznosuló formában tartalmazzák a vasat és a cinket.
- Kiegyensúlyozott fehérjebevitel mellett csökken a magas zsír és szénhidrát tartalmú étel „falás” jelensége.
- Együnk naponta ötször-3 „fő” és 2 „kis” étkezést -, kerüljük a túlevést. Figyeljünk a megfelelő folyadékbevitelre!
Néhány húsvéti jó tanács a fogyasztóknak
A Hússzövetség elnöke, Éder Tamás a húsvéti sajtótájékoztatón a következő jó tanácsokat fogalmazta meg az ünnepek előtti készülődéshez:
- A hús „bizalmi termék”. Olyan gyártótól, olyan forgalmazótól vegye meg az ünnepi asztalra valót, amelyben eddig nem csalódott!
- Kétes eredetű terméket, olyat, amelynek a címkéjén a gyártót nem tüntetik fel, ne vásároljon!
- Legyen tisztában azzal, hogy a húsvéti füstölt áruk kategóriában nagyon sokféle minőségű termék található meg a piacon. A 2500 Ft-os gyorsérlelt, főtt sonka és a 3500 Ft feletti hagyományos érlelésű sonka nem ugyanaz a termék.
- Vásárláskor gondosan ellenőrizze a termék minőségmegőrzési idejét!
- Vásároljon legális, a Hússzövetség tagjai által gyártott magyar terméket!