0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2024. október 12.

Húsvéti sonkakörkép: melyiket, honnan, mennyiért?

A húsvéti sonka beszerzése mindig komoly feladat. Van, aki ragaszkodik ugyanahhoz az üzlethez és sonkafajtához, és van, aki a vásárlás előtt inkább körbenéz a kínálatról és az árakról. Összeállításunkban segítünk, hogy könnyebb legyen a döntés.

Élelmiszer-tudományi szakértők ajánlásai

  • Javasolt az állati-eredetű fehérje fogyasztása, keressük a „magasabb hús-alacsonyabb zsír” összetételű, minőségi terméket.
  • Fogyasszunk mértékkel vörös hús féléket, májat is, mert ezek jobban hasznosuló formában tartalmazzák a vasat és a cinket.
  • Kiegyensúlyozott fehérjebevitel mellett csökken a magas zsír és szénhidrát tartalmú étel „falás” jelensége.
  • Együnk naponta ötször-3 „fő” és 2 „kis” étkezést -, kerüljük a túlevést. Figyeljünk a megfelelő folyadékbevitelre!

Néhány húsvéti jó tanács a fogyasztóknak

A Hússzövetség elnöke, Éder Tamás a húsvéti sajtótájékoztatón a következő jó tanácsokat fogalmazta meg az ünnepek előtti készülődéshez:

  • A hús „bizalmi termék”. Olyan gyártótól, olyan forgalmazótól vegye meg az ünnepi asztalra valót, amelyben eddig nem csalódott!
  • Kétes eredetű terméket, olyat, amelynek a címkéjén a gyártót nem tüntetik fel, ne vásároljon!
  • Legyen tisztában azzal, hogy a húsvéti füstölt áruk kategóriában nagyon sokféle minőségű termék található meg a piacon. A 2500 Ft-os gyorsérlelt, főtt sonka és a 3500 Ft feletti hagyományos érlelésű sonka nem ugyanaz a termék.
  • Vásárláskor gondosan ellenőrizze a termék minőségmegőrzési idejét!
  • Vásároljon legális, a Hússzövetség tagjai által gyártott magyar terméket!

 

 

 

Forrás: magyarmezogazdasag.hu

Magazin ajánló: