Korszerű technikák, technológiák alkalmazásával eredményesebbé tehető a zöldséghajtatás. Célszerű ugyanakkor olyan fejlesztéseket megvalósítani, amelyek nemcsak nagyobb hozamot, jobb minőséget eredményeznek, hanem a költséghatékonyságot is javítják.
Ugyanakkor a költséghatékonyság az oka annak is, hogy csak időszakosan adagol szén-dioxidot, nem használ pótmegvilágítást, ám nyáron párásítással hűti a növényállományt. Mindennek köszönhetően kiváló minőségű kígyóuborkát visznek a piacra az algyői kertészetből az év tíz hónapjában.
Éppen két évtizede kezdett tölteni való paprikát és paradicsomot hajtatni Gubacsi Zoltán egyhektáros, saját építésű üvegházában, majd öt-hat év múlva piaci megfontolásból a paprikát felváltotta kígyóuborkával.
Fantáziát látott benne, de mivel akkor még kiegyenlítetlen volt a kereslete, „biztonsági tartalékként” a terület egy részén továbbra is paradicsomot termesztett. Azóta fokozatosan nőtt az uborka népszerűsége, ebben valószínűleg segített, hogy már többen nagy légterű üvegházban termesztik, így a kínált termés minősége sokat javult. Most már szinte egész évben keresik a fogyasztók, az ára pedig a paradicsoméhoz hasonló.
Az uborka felfutása ellenére az algyői kertészetben továbbra is hajtatnak paradicsomot.