Tehát egyértelmű, hogy a biotermelés jóval nagyobb odafigyelést igényel. Itt is érvényes a közmondás: „A gazda szeme hizlalja a jószágot”. Aki biotermesztéssel foglalkozik, annak naponta ott kell lenni a táblán, figyelni, és csinálni mindazt, ami előírás.
A HiPP így indult el a biotermelői kör kiépítésével, a sárgarépa és a burgonya mellett vöröshagymát, póréhagymát, sütőtököt és újabban céklát is termeltetnek, éves szinten több mint 3000 tonna zöldséget dolgoztatnak fel. A zöldségek termeltetését hosszú évek óta fennálló szerződött gazdákkal végzik, a termelés során a Hipp agrármanagement-munkatársai többször ellenőrzik az állományok fejlődését, fajtaválasztási, ökológiai termesztéstechnológiai kérdésekben segítve a gazdálkodókat.
A sütőtök külön történet. A németek nem használták bébiételként, a magyar és lengyel fogyasztók számára a sütőtök viszont ismert és keresett volt, így a terméket a magyar munkatársak fejlesztették ki és vitték sikerre, nem csak a hazai, hanem az exportpiacokon is.

A gyümölcsök közül a legnagyobb mennyiségben felhasznált nyersanyag az almavelő. A cég saját bioalma-ültetvénnyel rendelkezik a Nyírségben, ahol a bébiételhez szükséges alacsony savtartalmú fajtákat telepítettek.

A Hortobágyi Nemzeti Parkkal a kezdetektől fennálló együttműködés során közös erőfeszítéssel és a Nemzeti Parkokkal való hosszútávú együttműködéssel sikerült elérni, hogy a géntartalékként csak pár száz állatból álló állomány országosan felfejlődött, keresetté vált.
A HiPP Kft. biotermesztésben és a magyar szürke marha fajtamegőrzésében folytatott tevékenysége elismeréseként Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter 2017-ben Bódi Csaba részére a Pro Alimentis Hungariae díjat adományozta.
A termeltetés és termelés során kiemelt fontosságú a bébiétel alapanyagoknál a magas szintű minőségi előírások betartása, különösképpen a szermaradványok elkerülése, amit minden feldolgozott tételen végrehajtott laborvizsgálatokkal biztosítanak.
A Hanságligeten gyártott közel 250 fajta termék 30 országban kerül értékesítésre, biotermelésből származó ételekkel szolgálva a babák egészséges táplálását, és a fenntartható gazdálkodást.