A rendszert nagyon gondosan kell felépíteni, hogy folyamatos és egyenletes legyen a tápoldat áramlása.

Mindennek következtében 30%-kal hatékonyabb a termelés, mint a hagyományos, és minden fej saláta tökéletes és egyforma. A rendszer automatizált és alacsony a munkaerőigénye.
A salátapalántákat is helyben nevelik a sterilitás érdekében. A csíráztató kamrában közel 5000 magot tudnak kicsíráztatni kőzetgyapot termesztőközegben.
A szamócát egyelőre Lajosmizséről szerezték be zöld palántaként, és a gyökerek átmosása után kerültek át a hidropóniás csatornarendszerbe. Nagyobb gyökértömegük miatt ki kellett vágni a cserepek alját és a töveket szivacskorong tartja stabilan. A salátától eltérő igénye miatt külön vizestartályról működik a tápoldatozás, leválasztva a központi rendszerről.
Az első termés már kapható, látogatásunk után hirdették meg a húsvéti salátavásárt fejes saláta, vörös tölgylevelű saláta, multicolor lollo és Salanova salátákból.