0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2024. május 2.

Korán virágzó fák, cserjék

Igazi tavaszi virágpompát teremthetünk a kertünkben ezekkel a korai virágos növényekkel. Hozzunk létre belőlük kisebb vagy nagyobb csoportokat, társítsuk őket velük egyszerre nyíló hagymásokkal, hunyorokkal!

Ez fokozza a hatást, a korán virágzó fák és cserjék pedig bőséges táplálékot kínálnak a beporzóknak.

virágzó cserjék

A kertészetekben tavasszal nagy választékban, teljes pompájukban szerezhetjük be az éppen virágzó növényeket, használjuk ki és bővítsük a gyűjteményünket!

Ültetéskor igyekezzünk védett helyet keresni nekik, mert így még korábban örvendeztetnek meg virágaikkal, de elhelyezhetjük őket a bejárat közelében, vagy ahol az ablakból rájuk látunk.

Ha a növényünk mérete engedi, a virágzó ágakból szedjünk egy nagy csokorral a lakásba. Sőt, érdemes akár a fagyok elmúltával is vinni az ágakból a szobába, ahol néhány nap alatt virágba borulnak.

Aranyfa – Forsythia sp.

Szinte minden kertben megtalálható, nem véletlenül, hiszen felülmúlhatatlan a virágpompája. Sárga virágai a vesszők teljes hosszában nyílnak lombfakadás előtt, március-áprilisban. A virágok nagysága, a szárakon való sűrűsége fajtafüggő.

A dús virágzás érdekében érdemes visszavágni, folyamatosan megújítani a bokrot elvirágzás után.

Ültethetjük szoliterként, csoportosan, és sövénynek is alkalmas.

Téli jázmin – Jasminum nudiflorum

Ívesen hajló, négyszögletes, zöld vesszőin már február-márciusban megjelennek az élénksárga virágok, még apró, sötétzöld levelei előtt. Csüngő habitusa és könnyen legyökeresedő vesszői miatt rézsűk befuttatására is remek választás,

támrendszer mellett 1-1,5 m magasra is felfuttatható, rendszeres metszés mellett alacsony sövény nevelhető belőle.
téli jázmin
Élénkzöld vesszőkön nyílnak a téli jázmin sárga virágai
Forrás: Kerti Kalendárium

Szaklap, amelyben a cikk megjelent:

Magazin ajánló: