Ceglédi sárga tájfajta
A Cegléd egy kezdetben lassabb növekedésű, erős szárú tájfajta, melyet sűrű bokrosodás jellemez, alig kell kötözni. Bogyóját éretten könnyen meg lehet különböztetni tájfajta társaitól, mivel szép sárgás-narancsos szín jellemzi.
A kezdő háziasszonyok barátja, mivel nagyon könnyen feldolgozható, vékony a héja: bárkinek kínáljuk, a siker garantált.
Faddi tájfajta
A Fadd tájfajta egy vastagszárú, erélyes növekedésű paradicsom, mely kerti kiültetés és kedvező időjárás esetén akár kétméteres magasság fölé is megnő. Egészen október végéig virágzik, folyamatosan terem.
Különleges, kisebb méretű, tojásdad alakú bogyója miatt hamar népszerűvé válik a családban. A vékony héj és a könnyű kirepedés miatt eltarthatósági ideje rövid, ezért is érdemes frissen elfogyasztani.
Máriapócsi koktél
A Máriapócs tájfajta mind a kert, mind a konyha ideális szereplője. A kertészek szeretni fogják erős szárát és gyors növekedését, gombabetegségekkel szembeni toleranciáját és folyamatos termésérését.
A fajta üde, fiatalosan telt édességével, finom illatával és tetszetős alakjával nélkülözhetetlen alapanyaga lesz a nyári és őszi ételeknek.
Tolna megyei rongyos
A Tolna tájfajta a gondos gazda keze alatt erős szárú és növekedésű tájfajtává érik, mely általában 140-150 cm magasra nő.
Kellemes zamatú termése a Magyar Gasztronómia Egyesület tagjainak kóstolásán a nagyszemű, húsos fajták közül a legjobb helyezést érte el. Talpraesett és tapasztalt kertészeknek ajánljuk nevelését, akik nem rettennek meg a fajta folyamatos növekedésétől és erőteljes kacsosodásától, ami intenzív zöldmunkát igényel.