0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2024. október 12.

Tigrisdió: finom, tápláló és még a bélflóránk is imádja

A földimandula, azaz tigrisdió hazánkban is könnyen termeszthető növény, egészséges és finom ételek alapanyaga, mégis szinte ismeretlen volt eddig.

A zúzalékot kiszáríthatjuk langyos sütőben, de ezt is azonnal, ahogy végeztünk a „fejéssel”. Megőrölve később lisztként használhatjuk. Például a következő receptekben.

Brownie: egy csészében keverjünk össze fél csészényi növényi tejet és egy evőkanál finomra darált csiamagot. Egy közepes tálba szitáljunk össze fél csésze földi mandula lisztet, fél csésze kakaóport, negyed csésze tápióka keményítőt, egy teáskanál szódabikarbónát és egy csipet sót. Adjuk hozzá az áztatott csiamagot, valamint fél csésze juharszirupot, egy evőkanál vaníliaeszenciát és egyharmad csésze olvasztott kókuszolajat. Simítsuk egy kisebb szilikonos sütőformába, díszítésként szórjunk rá egy evőkanálnyi durvára vágott diófélét vagy csokidarabkát, és 175 °C-okra előmelegített sütőben süssük 18-20 percig. A tepsiben hagyjuk kihűlni, majd óvatosan emeljük át egy tálcára.

Palacsinta: egy tálban keverjünk el 2 evőkanál darált csiamagot egy csésze mandula- vagy tigrisdió tejjel. Adjunk hozzá egy evőkanál cukrot, egy-egy csipet vaníliát és sót, majd keverjük csomómentesre egy csésze tigrisdió liszttel és fél csésze tápióka keményítővel. Kókuszolajjal vékonyan kenjünk ki egy palacsintasütőt és süssünk a masszából kicsi palacsintákat.

A tigrisdió erősíti az immunrendszert, jót tesz az idegeinknek, csökkenti az étvágyat, serkenti az emésztést, védi az ereket, táplálja a bélflórát, tisztítja a bélrendszert, és még finom is.
Ez is érdekelheti:
Forrás: magyarmezogazdasag.hu

Magazin ajánló: