Ánizs
Megnyugtatja az idegrendszert, oldja a szorongást, segít lecsendesíteni a hullámzó kedélyállapotot, megkönnyíti a nehezen elfogadható történések feldolgozását és kiemel a lehangoltságból.
Adjunk hozzá egy csésze kókuszcukrot, egy evőkanál vaníliaeszenciát és háromnegyed csésze avokádóolajat. Egy másik tálban keverjünk össze alaposan két és fél csésze tönkölylisztet, negyed teáskanál szódabikarbónát, egy csipet sót és másfél evőkanál őrölt ánizst. A száraz keveréket a nedves hozzávalókhoz adjuk, majd háromnegyed csésze szeletelt mandulával és egy csésze apró darabokra vágott fügével gazdagítjuk. Végül hozzáadunk másfél evőkanál forró vizet és rudat formázunk a tésztából. Becsomagolva hűtőszekrénybe tesszük dermedni legalább egy órára. Egy centiméteres szeletekre vágjuk, tepsire rendezzük a szeleteket, és 175°C- ra előmelegített sütőben kb. 20 percig sütjük, de 10 perc eltelte után fordítsuk meg a kekszeket.
Macskagyökér
Csökkenti az idegrendszer ingerelhetőségét, az idegeskedést, az aggódást és a rettegést. Habár inkább csak gyógynövényként ismerjük, illóolajokban gazdag gyökérkivonatát fagylaltok, almás ételek, pékáruk, levesek, raguk, üdítők, sörök, likőrök ízesítésére is használják.