0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2024. június 25.

Így ösztönzi az EU a fiatalok egészséges életvitelét

Az Európai Unió által társfinanszírozott új, hároméves Good Move program célja, hogy a 18 és 34 év közötti európai fiatalokat mozgásra késztesse, több gyümölcs- és zöldségfogyasztásra és az életmódjuk megváltoztatására ösztönözze.

egészségManapság ugyanis a fiatal felnőttek idő-, igény- vagy ötlethiány miatt nem esznek elegendő gyümölcsöt és zöldséget, nagyon keveset mozognak és nagyon sokat ülnek. A kampányt Francia-, Lengyel- és Spanyolországban helyi szakmai szervezetek is támogatják.

A felmérések alapján ma a 25-35 évesek harmadannyi zöldséget és feleannyi gyümölcsöt fogyasztanak, mint az előző generáció tagjai. Ez a tendencia a következő években várhatóan erősödni fog, ezért szükség van a gyors cselekvésre.

Az európai lakosság 34,4%-a nem eszik napi rendszerességgel gyümölcsöt és zöldséget, közölték a program támogatói.

A francia atlétikai szövetség dietetikusa és a Good Move program táplálkozási szakértője szerint a helyes étkezést be kell illeszteni a fiatalok jelenlegi életmódjába. Arra az elméletre alapoznak, amely szerint tanulási mechanizmus, ismétlés eredménye az étrendünk, és 8-10 alkalommal kell kínálni a gyermek által elutasított ételt ahhoz, hogy végül azt már ismerősként elfogadja, értékelje.

Forrás: Kertészet és Szőlészet/ freshplaza.com

Szaklap, amelyben a cikk megjelent:

Magazin ajánló: