0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2024. június 16.

Rekordszámú kenyeret indítottak a rangos versenyen – tarol idén az egészséges vonal

Idén érkezett a legtöbb termék a Magyar Pékszövetség által 13. alkalommal kiírt szakmai versenyre: közel 100 pékárut neveztek a magyar tulajdonú sütőipari vállalkozások a három versenykategóriába.

A benevezett termékek egyike lesz 2024-ben az Ország Kenyere, a Szent István napi kenyér. A szakmai zsűri első körben már kiválasztott kategóriánként 9-9 terméket, amelyek bekerültek a kiválasztás második fordulójába.

kenyér
Fotó: Magyar Pékszövetség

A Magyar Pékszövetség szakmai versenyén nemcsak pékszövetségi tagok, hanem bármilyen magyar tulajdonú sütőipari vállalkozás indulhat.

A megméretés egyre népszerűbb: idén közel 100 terméket neveztek 3 kategóriába.

A Szent István napi kenyér címért 20 vállalkozás indult 33 termékkel. Az Innovatív kenyér kategóriába 19 cég 38 termékkel jelentkezett, míg a Sós sétáló sütemény kiírásra 12 cég küldte el 27 termékét. A benevezett péktermékeket erre a versenyre fejlesztették a pályázók, így azok kereskedelmi forgalomban csak a versenyt követően fognak megjelenni.

kenyér
Fotó: Magyar Pékszövetség

A Szent István napi kenyér kategóriába olyan termékkel lehetett jelentkezni, amely

hagyományos, hozzáadott élesztővel, kovász felhasználásával, kovászos technológiával, legalább kétféle lisztből készült.

Követelmény volt, hogy kizárólag magyar és természetes alapanyagokat tartalmazzon.

kenyér
Fotó: Magyar Pékszövetség

A legnépszerűbb Innovatív kenyér kategóriájában fontos volt, hogy valamilyen újítás jelenjen meg a termékben (alapanyag használat, gyártási technológia, megjelenés, élettani hatás), és

magyar alapanyagok felhasználásával készüljön.

A Sós sétáló sütemény kategóriájának követelményei a sós ízvilág, a kreatív, dekoratív megjelenés, valamint a könnyű szállíthatóság és fogyaszthatóság voltak.

péksütemény
Fotó: Magyar Pékszövetség
Forrás: Magyar Pékszövetség közlemény

Magazin ajánló: