0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2024. szeptember 10.

Ha kenyér, akkor kovászos! De miért ez a legjobb?

Legtöbbek számára az étkezés elképzelhetetlen kenyér nélkül. Ha pedig valamiből ilyen gyakran fogyasztunk, egyáltalán nem mindegy, melyiket választjuk!

Kovászos kenyér őseink asztalán már nagyjából 5000 évvel ezelőtt is volt. Az ókori egyiptomiak „találmánya” olyannyira népszerűvé vált, hogy a kenyerek zöme egészen az 1800-as évekig kovásszal készült. Ám ekkor kereskedelmi forgalomban is megjelent az élesztő, mely véget vetett a természetes élesztőgombákat és tejsavat tartalmazó kovász uralmának.

kenyér

Manapság a kovászoskenyér-készítés és -fogyasztás ismét reneszánszát éli, köszönhetően a karanténban töltött időszaknak, amikor is sokan fogtak saját kovász nevelgetésébe. A kovász hosszú távú projekt, hiszen azt „etetni” is kell később liszttel illetve vízzel. Az interneten számos útmutató található kovászneveléshez, mely egy meglepően összetett folyamat.

Ám munkánk gyümölcse nem más, mint a leginkább egészségtámogató kenyér fogyasztása.

Az alábbiakban a health.com listája alapján bemutatjuk, miért érdemes kovászos kenyeret választani – legyen szó házi vagy minőségi pékségből származóról.

kenyér

Forrás: magyarmezogazdasag.hu/health.com

Magazin ajánló: