0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2024. május 18.

Csinálja ezt a kenyérrel, hogy biztosan friss és ropogós maradjon

Legyen szó házi készítésű kenyérről vagy kézműves cipóról, minél frissebb, annál jóízűbben falatozzuk. De hogyan őrizzük meg minél tovább a pékáru legjobb formáját?

Szinte nincs olyan háztartás, ahol a konyhában ne találkoznánk kenyérrel. Ráadásul az üzletekben különböző típusban és méretben találhatjuk meg az élelmiszert, így aztán mindenki egyszerűen megtalálhatja a fogyasztási igényeinek legmegfelelőbbet.

Ám készülhet bármekkora odafigyeléssel, minőségi alapanyagokból, ha otthon nem megfelelően tároljuk, kenyerünk sajnos könnyen hulladékként végezheti.

Az alábbiakban a FDL listája alapján osztjuk meg a leghasznosabb kenyértárolási tippeket. Eláruljuk, melyik a legtartósabb pékáru illetve arra is adunk ötleteket, hogyan használhatjuk fel a szikkadásnak indult szeleteket.

kenyér

Mitől romlik meg?

A kenyérrel a nedvesség teheti a legrosszabbat, annak hatására ugyanis romlásnak indul, penészgombák telepszenek meg felületén és belsejében. Míg a bolti kenyerek többsége bővelkedik tartósítószerekben, a házi verziókról már ez nem mondható el.

Így hát – bár jóval egészségesebb – az otthon készített pékáru rövidebb idő alatt kezd veszíteni minőségéből.

Utóbbi esetében fontos, hogy csak akkor csomagoljuk el, ha már teljesen kihűlt, hiszen ellenkező esetben a héj nem lesz friss, roppanós.

Forrás: magyarmezogazdasag.hu/ fooddrinklife.com

Magazin ajánló: