Szinte nincs olyan háztartás, ahol a konyhában ne találkoznánk kenyérrel. Ráadásul az üzletekben különböző típusban és méretben találhatjuk meg az élelmiszert, így aztán mindenki egyszerűen megtalálhatja a fogyasztási igényeinek legmegfelelőbbet.
Az alábbiakban a FDL listája alapján osztjuk meg a leghasznosabb kenyértárolási tippeket. Eláruljuk, melyik a legtartósabb pékáru illetve arra is adunk ötleteket, hogyan használhatjuk fel a szikkadásnak indult szeleteket.
Mitől romlik meg?
A kenyérrel a nedvesség teheti a legrosszabbat, annak hatására ugyanis romlásnak indul, penészgombák telepszenek meg felületén és belsejében. Míg a bolti kenyerek többsége bővelkedik tartósítószerekben, a házi verziókról már ez nem mondható el.
Utóbbi esetében fontos, hogy csak akkor csomagoljuk el, ha már teljesen kihűlt, hiszen ellenkező esetben a héj nem lesz friss, roppanós.