0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2025. augusztus 19.

Különleges ünnepség: Jubileumi sárgulás Debrecenben

Debrecenben 1974-ben újították fel az agrárosok a sárgulási ünnepséget. Ebben az évben a sárgulás már egyhetes programfolyamat. 

Fontos közösségi élményként raktározódott el benne a gólyabál, az ott szövődött barátságok életre szólóvá váltak. Az egyetemi felezésen már azt ünnepelték, hogy a diplomához vezető út nehezebb és nagyobbik felét sikerült teljesíteni. Ezután következett a diplomakészítés gondolata, a konzulens- és témaválasztás ideje. A tényleges egyetemista lét végét már a sárgulás hozta el, ami az érett agrármérnökjelöltek kiemelkedő ünnepségsorozata.

Debrecen
A két karon idén 550 hallgató végez

Szilvássy Zoltán rektor látszólag lazán, de nagyon is megfontoltan és céltudatosan szólt a sárgulókhoz. Mint élemedett és tapasztalt ember azt kérte, eszükbe ne jusson a sárgulásukat komolyan venni. Az egyetem nem egy óvoda, a végzettek ezzel nem válnak el az intézménytől.

Ezt követően egy hatalmas alumni közösségnek válnak a részeseivé.

A most végzettek vállán is nyugszik ezentúl olyan hatalmas dolog, amit Cibus Hungaricusnak nevezünk. Ez a magyar élelmiszertermelés, benne az alapanyagok előállítása, legyen szó növénytermelésről, állattenyésztésről, vízgazdálkodásról vagy élelmiszeriparról, csakúgy, mint a környezet- és természetvédelemről. A most végzettek előtt nagyszerű életút áll, s az egyetemre ezután is számíthatnak, mert ezt követően is a segítségükre lesz, így a következő életszakaszukban a Debreceni Egyetem részei maradnak.

A május 10-ei sárgulási felvonulás az egyetemen a korsóavatással ért véget.

Ez is érdekelheti:

Óvári Agrártájoló a precizitás jegyében

Ötszáz éves a malom

Forrás: Magyar Mezőgazdaság

Szaklap, amelyben a cikk megjelent:

Magyar Mezőgazdaság

Magazin ajánló: