A Szent István napi és Innovatív kenyér kategóriában ötfős, míg a Sós sétáló sütemény kategóriában négyfős szakmai zsűri értékelte a 9-9-9 első fordulóban legmagasabb pontszámot elnyerő, korábban kereskedelmi forgalomban meg nem jelent termékeket.
A Szent István napi kenyér kategóriába olyan termékkel lehetett jelentkezni, amely hagyományos, hozzáadott élesztővel, kovász felhasználásával és legalább kétféle lisztből készült. Követelmény volt továbbá, hogy kizárólag magyar és természetes alapanyagokat tartalmazzon a termék. A kenyereket laborvizsgálatnak is alávetik, hogy megállapítsák, azok só- és savfoka megfelel-e az Magyar Élelmiszerkönyv előírásának.
Az Innovatív kenyér kategóriájában fontos volt, hogy valamilyen újítás jelenjen meg a termékben (alapanyag-használat, gyártási technológia, megjelenés, élettani hatás), és magyar alapanyagok felhasználásával készüljön.
A Sós sétáló sütemény kategóriájának a sós ízvilágot, a kreatív, dekoratív megjelenést, valamint a könnyű szállíthatóságot és fogyaszthatóságot nevezték meg kritériumoknak. A zsűri figyelt a termékek alakjára, illatára, ízére, esztétikus megjelenésére, a tészta bélzetére és a pékáru praktikus, séta közben könnyen fogyasztható kialakítására.