A prémium barbecue szószokban, csatnikban, fűszeres lekvárokban minőségi alapanyagokat és persze kiváló, egyedi ízeket találunk.
Alsómocsoládon alapította meg Keller Norbert és felesége, Keller Boglárka a Vadon Szószműhelyt, azzal a reménnyel, hogy az általuk is kedvelt termékekre lesz, van igény a piacon. A tevékenységüknek természetesen voltak szakmai előzményei.
– Okleveles élelmiszermérnök vagyok, a tapasztalataimat kezdetben kutatói, mérnöki területen, majd húsipari középvezetőként és élelmiszerbiztonsági felügyelőként szereztem – mutatkozott be Keller Norbert. – Jelenleg főállásban baromfivágóhidat vezetek, mellette családi vállalkozásunk munkáját szaktudásommal segítem. Emellett szakmámból kifolyólag, megkeresés esetén, élelmiszeripari- és vendéglátó egységek, HACCP-rendszerének tervezésével, felülvizsgálatával, tanácsadással és oktatással is foglalkozom.
– Mindig is érdeklődtem a házi tartósítási és feldolgozási praktikák iránt – tette hozzá a Vadon Szószműhely másik alapítója, Keller Boglárka. – Szakmám szerint okleveles környezetgazdálkodási agrármérnök vagyok, azonban a mezőgazdasági tanácsadás mellett már az említett termékek előállításával is foglalkozom. Ezeket igényesen berendezett manufaktúrában készítjük, kézzel, nagy odafigyeléssel, hogy bármilyen étkezésnek, hétvégi sütés-főzésnek méltó kísérői lehessenek. Vállalkozásunknak nem más, mint a baranyai Észak-Hegyhát méltán híres gyöngyszeme, Alsómocsolád ad otthont. A mottónk is ehhez kapcsolódik, s mindent kifejez: „Legyen ízletes a napod!”
A Vadon Szószműhely jelenlegi termékpalettáján húsételek kísérői és mártogatósok szerepelnek, egyebek között BBQ-szószok, csatnik, fűszeres lekvárok.
Mit kell tudni e termékekről? Nos, a barbecue-s olyan szósz, amelyet pácként, rántásra, fűszerezésre vagy barbecue-sütési stílusban főzött hús feltétként használnak, beleértve a sertéshúst, a marhahúst és a csirkét. Az USA déli részén mindenütt előforduló fűszer, és sok más élelmiszerhez is használják.
Fűszeres étel, az alapja cukorból, hagymából és ecetből áll, ezeken kívül sót és fűszerek széles skáláját szokták alkalmazni elkészítésekor. A fűszeres lekvár elnevezéshez sok mindent nem kell hozzátenni, azok elkészítésének tulajdonképpen csak a fantázia szab határt. Milliónyi változatban lehet előállítani őket, különlegesebbnél különlegesebb ízvilágokat nyújtva az ínyencek számára.