0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2024. július 24.

Kollányi Lászlóra emlékeztek

A bogyósgyümölcs-kutatás hazai központja, a MATE KERTI Fertődi Kutatóállomása az idén Kollányi László tiszteletére, születésének 90. évfordulója alkalmából szervezte meg szakmai rendezvényét.
fertődi bogyós gyümölcsök
Fertődön minden bogyós gyümölccsel foglalkoznak a kutatók

Dénes Ferenc, a kutatóállomás nyugalmazott igazgatója Munkamegosztás a málnanemesítés területén címmel beszélt közös éveikről, a kutatásban elért eredményeikről, az együtt végzett munkáról. Őt követte Márkné Deák Szilvia Nébih-témavezető, aki a termesztett málnafajtákat ismertette, kiemelt figyelemmel a fertődi fajtasorra. A záró előadásokban a fertődi állomás két fiatal kollégája számolt be kutatási feladatairól, eredményeiről. Először Kollányi Ágnes a gyümölcsvizsgáló labor műszerparkjáról, mérési lehetőségekről tartotta meg bemutatóját, majd Gombkötő Csilla következett a bogyósokat súlyosan károsító pettyes- szárnyú muslica csapdázási, előrejelzési lehetőségeivel, az elért eredményekkel.

Az előadásokat követően az intézet két laboratóriumát, az ottani munkát tekinthették meg a résztvevők Kollányi Gábor és Kollányi Ágnes vezetésével.

A szép eseményt finom ebéd és kötetlen beszélgetés zárta, ahol a húsos tálak mellett az asztalokra kihelyezett gyümölcsöket, valamint Madarász Zoltán felajánlásában Somogyország Ízeinek termékeit is megkóstolhatta a hallgatóság.

V. J.

Forrás: Kertészet és Szőlészet

Szaklap, amelyben a cikk megjelent: